Seminar: ‘IPv6 is er. Wanneer zetten we IPv4 uit?’

IPv6 wordt steeds meer gebruikt. Ook op bedrijven heeft dit impact. Welke stappen moeten bijvoorbeeld genomen worden om IPv6 in de ICT-omgeving te integreren? Hier leert u meer over tijdens een seminar van Stichting IPv6 Nederland op dinsdag 8 november 2016 in Den Haag. Tijdens dit seminar staan ervaringen van organisaties die al met IPv6 werken en specialisten uit de markt centraal.

13% van de internetgebruikers gebruikt IPv6. Het aandeel van IPv6, ten opzichte van het oude IPv4, groeit gestaag. Tot de dag dat we IPv4 uitzetten zal er nog veel moeten gebeuren. De ervaringen van de bedrijven en overheidsinstellingen die IPv6 hebben ingevoerd, kunnen van grote waarde zijn voor degenen die nog met de invoering bezig zijn.

IPv6 lost het IP-adrestekort op

Wereldwijd is het gebruik van IPv6 in december 2015 de 10% gepasseerd en het zal de komende tijd een groeiversnelling laten zien. Na de lancering in 2012 van IPv6 op de websites en services van Google, Apple, Microsoft en Facebook, is IPv6 steeds belangrijker geworden in ICT-omgevingen.

Bedrijven die zich niet voorbereiden en geen maatregelen nemen, zullen tegen verschillende problemen gaan aanlopen. Internetgebruikers van wie het IPv4-adres, als gevolg van het adrestekort, met meerdere gebruikers wordt gedeeld, krijgen te maken met identificatie- en security-problemen.

Desondanks stellen veel bedrijven de invoering van IPv6 nog uit. Deels uit onwetendheid, deels uit koudwatervrees. Wat zijn de kosten van de invoering van IPv6? Wanneer ben je klaar met de invoering? Wie moet je er in je organisatie bij betrekken? Waar moet je op letten? Antwoorden op deze vragen worden gegeven tijdens het seminar “IPv6 is er, wanneer zetten we IPv4 uit?”

Doelgroep

Het seminar is speciaal bedoeld voor kleine tot middelgrote bedrijven en overheden en de ICT-dienstverleners van deze groepen. Het is een gratis seminar, maar inschrijving is noodzakelijk. Voorafgaand, tijdens en na afloop van het seminar kunnen de deelnemers diverse leveranciers spreken op de informatiemarkt.

Een van de programmaonderdelen van het seminar is de duiding en analyse van een IPv6 marktonderzoek. De Stichting IPv6 heeft het onderzoeksbureau Pb7 Research opdracht gegeven voor het uitvoeren van een onderzoek onder de relaties van Stipv6 en de abonnees van zowel CloudWorks als Infosecurity Magazine over de status van invoering van IPv6 in hun organisaties.

Locatie en programma

Het seminar op dinsdag 8 november vindt plaats in het hoofdkantoor van T-Mobile (Waldorpstraat 60, 2521 CC Den Haag).

  • Het programma (onder voorbehoud) ziet er als volgt uit:
  • 12.00 uur - Ontvangst met koffie en een lichte snack
  • 12.45 uur - Opening (door Joost Tholhuijsen, voorzitter Stipv6)
  • 13.00 uur - Zo ver staan we wereldwijd met IPv6 (door Eric Vyncke van Belgian IPv6 Council en Cisco)
  • 13.25 uur - En zo ver zijn Nederlandse organisaties met IPv6 (door Peter Vermeulen van Pb7 Research)
  • 13.50 uur - Hoe IPv6-only is IPv6-only en... hoe snel is het? (door Iljitsch van Beijnum van BGPexpert.com)
  • 14.15 uur - IoT en de toegevoegde waarde van IPv6 (door T-Mobile)
  • 14.40 uur - Pauze
  • 15.10 uur - Daarom heeft de Rabobank IPv6 (door Olav Roes van Rabobank)
  • 15.35 uur - IPv6 in de gemeentelijke netwerkinfrastructuur (door John Dautzenberg van de gemeente Heerlen)
  • 16.00 uur - Overheidsbreed IPv6-nummerplankader (door Glenn Lutke Schipholt van Logius)
  • 16.25 uur - Het nummerplan is klaar, de keuzes gemaakt en nu het diepe in... (door Hans Poort van de Immigratie en Naturalisatie Dienst en Gilles van Heyst van Solvinity)
  • 16.50 uur - Hoe dicht zijn we bij het einde van IPv4? (door het panel)

17.10 uur - Afsluiting en borrel

Aanmelden

Deelname aan het seminar is gratis. Wel is het noodzakelijk u voor het seminar in te schrijven. Schrijf u daarom direct in!

Meer over
Lees ook
Experts: de vrijheid van het internet is in gevaar

Experts: de vrijheid van het internet is in gevaar

De vrijheid van het internet is in gevaar. Online surveillance, strengere regelgeving van overheden en de commercialisering van het internet zorgen dat deze vrijheid steeds verder onder druk komt te staan. Hiervoor waarschuwen experts in een nieuw rapport van Pew Research Center en het 'Imagining the Internet Center' van de Amerikaanse Elon Univer1

Akamai: DDoS-aanvallen vanuit Nederland nemen af

Akamai: DDoS-aanvallen vanuit Nederland nemen af

Nederland komt niet langer voor in de top tien met landen waar het meeste DDoS-aanvalsverkeer wordt gegenereerd. Wel is in heel Europa het aantal DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) in het eerste kwartaal van 2014 met 50% toegenomen ten opzichte het voorgaande kwartaal. De aanvallen waren voornamelijk gericht tegen grote winkelketens in1

Nederlanders zijn in 2013 vaker opgelicht via internet

Nederlanders zijn in 2013 vaker opgelicht via internet

De hoeveelheid Nederlanders die via internet is opgelicht is in 2013 gestegen opzichte van 2012. 3,3 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder geeft aal wel eens opgelicht te zijn bij het kopen of verkopen via internet. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. In absolute aantallen zijn bijna 450.000 Nederlanders slachtoffer geworden van oplicht1