‘Security-trainingen kunnen kans op datalekken met 70% terugdringen’

internetten

Regelmatig zijn datalekken in het nieuws. De incidenten kunnen een enorme impact hebben op de reputatie van een bedrijf en daarnaast ook nog eens een grote kostenpost opleveren. Bedrijven kunnen de kans zelf slachtoffer te worden van een datalek met 45% tot 70% verminderen door personeel security-trainingen te geven.

Dit blijkt uit onderzoek van Wombat Security Technologies en Aberdeen Group. Security-trainingen kunnen volgens de onderzoekers een flinke impact hebben op het gedrag van werknemers. Zij zouden hierdoor beter in staat zijn om te gaan met cyberdreigingen.

Veel bedrijven kiezen ervoor te investeren in beveiligingstechnologie. De onderzoekers waarschuwen dat deze investering geen zin heeft als onder het personeel het bewustzijn over security ontbreekt. Trainingen spelen hierbij een belangrijke rol.

Lees ook
Vier stappen om gevolgen datalekken en andere beveiligingsincidenten te verkleinen

Vier stappen om gevolgen datalekken en andere beveiligingsincidenten te verkleinen

Datalekken en beveiligingsincidenten zijn niet alleen vervelend, maar ook heel erg duur. Volgens het Cost of a Data Breach Report van het Ponemon Institute bedragen de gemiddelde totale kosten van een datalek rond de 3,92 miljoen dollar. En bij het gemiddelde datalek worden maar liefst 25.575 gegevensbestanden geschonden of gestolen.

Alex Pinto - de man achter het Verizon DBIR

Alex Pinto - de man achter het Verizon DBIR

Het Data Breach Investigations Report (DBIR) van Verizon bestaat al twaalf jaar. Beveiligingsspecialisten analyseren voor het rapport datalekken en andere beveiligingsincidenten die hebben plaatsgevonden. Door de grote hoeveelheid incidenten die geanalyseerd wordt, dit jaar meer dan veertigduizend, ontstaat een goed beeld van de werkwijze van cybe1

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys introduceert een nieuwe integratie met Microsoft Azure Stack die zorgt voor single-pane-of-glass inzicht in de beveiligings- en compliance-situatie van Microsoft Azure-omgevingen en gebruiker-workloads. Azure-klanten zijn nu in staat om de kwetsbaarheid en compliance-situatie van de control pane-infrastructuur van Azure Stack te beoordelen1