Security startup BitSensor haalt 400.000 euro op bij investeerders

De Belgische investeringsmaatschappij Volta Ventures steekt 400.000 euro in de Eindhovense security startup BitSensor. BitSensor geeft bedrijven in nagenoeg real-time inzicht in de veiligheid van hun data.

Dit meldt Cursor, de onafhankelijke nieuwssite voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). BitSensor is opgericht door de TU/e-studenten Alex Dings en Ruben van Vreeland. Dings en Van Vreeland willen de investering van Volta Ventures gebruik om hun bedrijf verder uit te bouwen. Momenteel heeft BitSensor vier mensen in dienst.

‘Onze software kan veel aanvallen voorkomen’

Van Vreeland stelt dat de software van zijn bedrijf veel aanvallen waar we dagelijks over lezen kan voorkomen. Als voorbeeld noemt hij de aanvallen vanuit Rusland, het datalek bij Yahoo waarbij een half miljard wachtwoorden uitgelekte en het VTech-kinderspeelgoed waarmee kinderfoto’s zijn buitgemaakt. De mede-oprichter van BitSensor stelt dat de toegankelijk van bijvoorbeeld sites of bank-apps hen kwetsbaar maakt, terwijl deze toegankelijkheid noodzakelijk is voor hun functioneren. Conventionele oplossingen als een anti-virusoplossing of firewall bieden volgens Van Vreeland geen uitkomst om dergelijke sites of apps te beveiligen.

BitSensor heeft daarom ‘self-protection’ technology ontwikkeld. Deze wordt verweven in de applicatie en kan hierdoor bij de eerste aanvalspoging aanvallers detecteren en stoppen, stelt BitSensor. Waar veel security-incidenten pas na enkele maanden worden ontdekt, belooft BitSensor aanvallen in milliseconden te detecteren. Hierbij analyseert de software de sporen die de aanvallers hebben achtergelaten en verzamelt deze data in rapporten.

Prijzen

De Eindhovense start-up won in 2016 de NRC-Liveprijs voor CyberSecurity Startup of the Year en de IBM-prijs voor de meest veelbelovende Nederlandse startup. In het wereldwijde IBM SmartCamp-programma behaalde het bedrijf daarnaast de top tien. In 2015 eindigde BitSensor op de tweede positie bij de TU/e Contest voor startups.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1