Security startup BitSensor haalt 400.000 euro op bij investeerders

De Belgische investeringsmaatschappij Volta Ventures steekt 400.000 euro in de Eindhovense security startup BitSensor. BitSensor geeft bedrijven in nagenoeg real-time inzicht in de veiligheid van hun data.

Dit meldt Cursor, de onafhankelijke nieuwssite voor de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). BitSensor is opgericht door de TU/e-studenten Alex Dings en Ruben van Vreeland. Dings en Van Vreeland willen de investering van Volta Ventures gebruik om hun bedrijf verder uit te bouwen. Momenteel heeft BitSensor vier mensen in dienst.

‘Onze software kan veel aanvallen voorkomen’

Van Vreeland stelt dat de software van zijn bedrijf veel aanvallen waar we dagelijks over lezen kan voorkomen. Als voorbeeld noemt hij de aanvallen vanuit Rusland, het datalek bij Yahoo waarbij een half miljard wachtwoorden uitgelekte en het VTech-kinderspeelgoed waarmee kinderfoto’s zijn buitgemaakt. De mede-oprichter van BitSensor stelt dat de toegankelijk van bijvoorbeeld sites of bank-apps hen kwetsbaar maakt, terwijl deze toegankelijkheid noodzakelijk is voor hun functioneren. Conventionele oplossingen als een anti-virusoplossing of firewall bieden volgens Van Vreeland geen uitkomst om dergelijke sites of apps te beveiligen.

BitSensor heeft daarom ‘self-protection’ technology ontwikkeld. Deze wordt verweven in de applicatie en kan hierdoor bij de eerste aanvalspoging aanvallers detecteren en stoppen, stelt BitSensor. Waar veel security-incidenten pas na enkele maanden worden ontdekt, belooft BitSensor aanvallen in milliseconden te detecteren. Hierbij analyseert de software de sporen die de aanvallers hebben achtergelaten en verzamelt deze data in rapporten.

Prijzen

De Eindhovense start-up won in 2016 de NRC-Liveprijs voor CyberSecurity Startup of the Year en de IBM-prijs voor de meest veelbelovende Nederlandse startup. In het wereldwijde IBM SmartCamp-programma behaalde het bedrijf daarnaast de top tien. In 2015 eindigde BitSensor op de tweede positie bij de TU/e Contest voor startups.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1