SecureLink behaalt ISO 27001-certificering

SecureLink is gecertificeerd voor de informatiebeveiligingsnorm ISO 27001. Het certificaat toont formeel aan dat SecureLink zijn informatiebeveiliging op orde heeft en business continuity goed geborgd heeft.

ISO 27001 is de universele norm voor informatiebeveiliging. BSI (the British Standards Institution) bevestigt met de certificering dat het informatiebeveiligingsmanagementsysteem van SecureLink voldoet aan de eisen die ISO 27001 daar aan stelt.

Doorlopende verbetercyclus

De kern van dit managementsysteem is een doorlopende verbetercyclus. Periodiek worden de informatiesoorten waar SecureLink mee werkt geïnventariseerd en worden de risico’s die daar op inwerken geanalyseerd en geborgd. In de scope van de certificering valt onder andere het Managed Security Services (MSS) portfolio.

“Met onze MSS dienstverlening bieden wij onze klanten integrale security oplossingen waarmee actuele vraagstukken op het gebied van wet en regelgeving worden geadresseerd, denk daarbij aan de bescherming van persoonsgegevens, datalekken en cybercriminaliteit. De data van onze klanten blijft binnen Nederland en wij voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Dit wordt ondersteund door onze ISO27001 certificering,” aldus Marco Barkemeijer, CEO SecureLink Group.

Meer over
Lees ook
Lexmark gecertificeerd volgens de ISO 20243-norm

Lexmark gecertificeerd volgens de ISO 20243-norm

Naarden – Lexmark, wereldwijd leider in oplossingen voor beeldverwerking, voldoet aan de ISO 20243-norm. Het is de enige printerfabrikant die deze veiligheidscertificering voor de toeleveringsketen heeft behaald.

Pinewood-pentester Hidde Smit behaalt tweede OSWE-certificering in Nederland

Pinewood-pentester Hidde Smit behaalt tweede OSWE-certificering in Nederland

Hidde Smit, werkzaam bij Pinewood, specialist in informatiebeveiliging, behaalde het officiële OSWE-certificaat van Offensive Security. Hij is de tweede Nederlandse pentester met dit certificaat op zak. Het geeft een kennisniveau aan waarvan de klanten van Pinewood direct kunnen profiteren. Smit behaalde zowel het OSCP (Offensive Security Cer1

Financiële dienstverleners kwetsbaarder voor storingen door certificaten

Financiële dienstverleners kwetsbaarder voor storingen door certificaten

Venafi heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar de omvang en frequentie van certificaat-gerelateerde storingen bij financiële dienstverleners. Daaraan hebben 100 CIO’s in Australië, Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten deelgenomen. Uit het onderzoek blijkt dat financiële dienstv1