SecureLink behaalt ISO 27001-certificering

SecureLink is gecertificeerd voor de informatiebeveiligingsnorm ISO 27001. Het certificaat toont formeel aan dat SecureLink zijn informatiebeveiliging op orde heeft en business continuity goed geborgd heeft.

ISO 27001 is de universele norm voor informatiebeveiliging. BSI (the British Standards Institution) bevestigt met de certificering dat het informatiebeveiligingsmanagementsysteem van SecureLink voldoet aan de eisen die ISO 27001 daar aan stelt.

Doorlopende verbetercyclus

De kern van dit managementsysteem is een doorlopende verbetercyclus. Periodiek worden de informatiesoorten waar SecureLink mee werkt geïnventariseerd en worden de risico’s die daar op inwerken geanalyseerd en geborgd. In de scope van de certificering valt onder andere het Managed Security Services (MSS) portfolio.

“Met onze MSS dienstverlening bieden wij onze klanten integrale security oplossingen waarmee actuele vraagstukken op het gebied van wet en regelgeving worden geadresseerd, denk daarbij aan de bescherming van persoonsgegevens, datalekken en cybercriminaliteit. De data van onze klanten blijft binnen Nederland en wij voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Dit wordt ondersteund door onze ISO27001 certificering,” aldus Marco Barkemeijer, CEO SecureLink Group.

Lees ook
NEN 7503:2022 - herziene norm voor gegevensuitwisseling in de zorg gepubliceerd

NEN 7503:2022 - herziene norm voor gegevensuitwisseling in de zorg gepubliceerd

NEN 7503:2022 ‘Gegevensuitwisseling in de zorg - Elektronische verwerking en uitwisseling van gegevens voor het voorschrijven en ter hand stellen van medicatie’ is herzien en onlangs gepubliceerd. De nieuwe versie vervangt NEN 7503:2011. De norm levert een bijdrage aan de implementatie van richtlijnen en standaarden voor medicatieoverdracht en aan de...

Herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 gepubliceerd

Herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 gepubliceerd

De herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 'Informatietechnologie - Beveiligingstechnieken - Praktijkrichtlijn met beheersmaatregelen op het gebied van informatiebeveiliging’ is gepubliceerd. De norm is ontwikkeld voor organisaties van elk type en elke omvang om zaken als afpersing, diefstal van gegevens en uitval van ICT-diensten te voorkomen.

Al je certificatenbeheer in één cloudplatform

Al je certificatenbeheer in één cloudplatform

Sectigo heeft een CA-neutraal cloudplatform gelanceerd voor Certificate Lifecycle Management. Dit betekent dat niet alleen de certificaten van Sectigo, maar ook die van externe certificaatautoriteiten beheerd kunnen worden op één centrale plek. Er is al ondersteuning toegevoegd voor Microsoft Certificate Authority (MSCA) en begin 2022 volgen er meer...