Sectigo voegt verbeteringen aan zijn IoT Security & Identity Management-platform toe voor een snellere integratie met ecosystemen van diverse leveranciers

sectigo-about

Sectigo®, leverancier van geautomatiseerde oplossingen voor identiteitsbeheer en internetbeveiliging, heeft innovatieve mogelijkheden aan zijn bekroonde IoT Security & Identity Management Platform toegevoegd. Deze maken het nog eenvoudiger voor OEM’s en andere bedrijven om beveiligde verbonden apparaten te integreren en beheren. Het gaat onder meer om een software development kit (SDK) voor de PKI Client van Sectigo IoT Manager en de Secure Boot SDK, die het ontwikkelingsproces stroomlijnt en de time-to-market verkort voor fabrikanten in diverse sectoren.

Het integrale platform voor IoT-beveiliging van Sectigo vereenvoudigt de beveiliging en authenticatie van verbonden apparaten, zodat organisaties hun infrastructuur op een schaalbare, kostenefficiënte en eenvoudig beheerbare manier kunnen beschermen.

“Geen ander platform maakt het zo eenvoudig om de authenticatie van verbonden apparaten te waarborgen en voor betrouwbare beveiliging te zorgen, van de productie tot de installatie, inbedrijfstelling en het uit de roulatie halen van deze producten. De integriteit van verbonden endpoints in de gezondheidszorg, transportsector, energiewereld, financiële dienstverlening, smart cities en andere vitale infrastructuren is daarvan afhankelijk”, zegt Alan Grau, vice president IoT/Embedded Solutions bij Sectigo.

Het IoT Security Platform van Sectigo voorziet in integrale beveiligingsdiensten voor elk type verbonden apparaat, vanaf het moment van productie tot het einde van hun levenscyclus. OEM’s kunnen op die manier intrinsiek veilige apparaten ontwikkelen die voldoen aan de eisen van relevante beveiligingsstandaarden en nieuwe richtlijnen voor IoT-beveiliging. Op best practices gebaseerde beveiligingsfunctionaliteit, diverse mogelijkheden voor technologische integraties en centraal beheer helpen bedrijven om hun IoT-infrastructuur op schaalbare, kostenefficiënte en eenvoudig beheerbare wijze te beschermen. Het IoT Identity-platform van Sectigo maakt gebruik van de infrastructuur voor de uitgifte van publieke certificaten, zodat OEM’s die IoT-apparatuur aanbieden hetzelfde hoge beschermingsniveau kunnen bieden als dat van public root-certificaten.

Verbeteringen in IoT Manager

  • Ondersteuning voor ecosystemen van uiteenlopende leveranciers – IoT Manager biedt verbeterde mogelijkheden voor het configureren en aanpassen van certificaatprofielen en komt daarmee tegemoet aan de unieke eisen van nieuwe IoT-ecosystemen.
  • Sectigo PKI Client voor de IoT Manager SDK– Maakt het eenvoudiger voor gebruikers om op geautomatiseerde wijze certificaten uit te geven via het Sectigo IoT Manager-platform met behulp van de REST API-interface.
  • Sectigo EST PKI Client– Deze nieuwe client maakt gebruik van het cryptografische protocol Enrollment over Secure Transport (EST) voor PKI. Gebruikers van Sectigo Certificate Manager kunnen daarmee op geautomatiseerde wijze gebruikmaken van EST.

Nieuwe SDK voor identiteits- en integriteitsbeheer, integratiemogelijkheden en partnership

  • Embedded Firewall SDK– De nieuwe versie van de Embedded Firewall SDK van Sectigo biedt ondersteuning voor de microkernel-architectuur van INTEGRITY RTOS van Green Hills Software. Deze architectuur is ontwikkeld voor bedrijfskritische embedded systemen die vragen om in de praktijk bewezen segmentatie, beveiliging en real-time determinisme. De SDK biedt fabrikanten van apparaten de mogelijkheid om op eenvoudige wijze firewalls aan hun IoT-apparaten toe te voegen. Op die manier kunnen ze configureerbare regels voor het filteren van pakketten toepassen om hun verbonden apparaten.
  • Integratie van de Secure Boot SDK met NetObjex – Sectigo heeft zijn Secure Boot SDK geïntegreerd met het PiQube-platform van NetObjex, dat voor de ontwikkeling van IoT-toepassingen wordt gebruikt. Fabrikanten die met PiQube werken krijgen kunnen daarmee zorgen voor een veilige opstartprocedure die de authenticiteit van de firmware op hun apparaten waarborgt.
  • Samenwerking met de WBA – Sectigo is door de Wireless Broadband Alliance ingeschakeld voor de levering van PKI-diensten voor zijn ecosysteem OpenRoamingTM.

“Secure Boot SDK van Sectigo biedt tools voor het ondertekenen en verifiëren van programmatuur waarmee we onze apparaten kunnen beschermen tegen hackers. Zijn gebruiksvriendelijke SDK stelde ons in staat om snel en eenvoudig een veilige opstartprocedure aan ons apparaat toe te voegen”, zegt Raghu Bala, de CEO van NetObjex, de leverancier van een Intelligent Automation Platform voor het bewaken en volgen van digitale activa zoals AI, blockchain en het IoT. “De groei van het aantal apparaten aan de netwerkrand vergroot de kans op gegevensdiefstal en datalekken. Dit kan funeste gevolgen hebben. De ingebouwde technologieën van Sectigo zorgen voor krachtiger beveiliging en bieden op maat toegesneden mogelijkheden voor het uitgeven en beheren van certificaten. Dit biedt onze klanten de garantie dat hun bedrijfskritische apparaten en data afdoende beschermd zijn.”

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

Op jacht naar de heilige graal: Generative AI versus Applied AI

In deze blog gaan we in op de verschillen tussen generative AI en applied AI. Wat zijn nu eigenlijk de voor-en nadelen van generative AI en wanneer kan je beter kiezen voor applied AI? Het zal je niet verbazen: niet elke omgeving is geschikt voor generative AI.

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?