SCOS introduceert training voor cloud en IoT security

network-782707_960_720_pixabay_jefferb

SCOS introduceert een nieuwe training aan gericht op de beveiliging van cloud omgevingen en Internet of Things (IoT) apparatuur. De training heet ‘Cloud & Internet of Things Analysis and Security’.

Als Authorized Training Partner van de Wireshark University van Laura Chappell organiseert SCOS met regelmaat Wireshark trainingen, zoals Trouble Shooting TCP/IP Networks op 23 oktober in Amsterdam-Hoofddorp. Het bedrijf introduceert nu een Cloud Security Training, die gericht is op netwerk- en internetbeveiliging. Met behulp van Wireshark en andere open source analysetools leren deelnemers cloud and IoT-netwerkprotocollen te onderzoeken.

Ongewone patronen ontdekken in netwerkverkeer

Steeds meer apparaten bieden ondersteuning voor cloud computing, cloud storage en IoT. Voor een effectieve analyse dergelijke technologieën en problemen hiermee effectief te kunnen oplossen is het niet alleen noodzakelijke gegevens vast te leggen, maar ook om hier ongewone patronen in te ontdekken die verborgen zijn in ogenschijnlijk normaal netwerkverkeer. Deze cursus leert deelnemers een reeks onderzoeks- en analysetechnieken te gebruiken die zich richten op het gebruik van vendor-neutrale en open source tools zoals Wireshark. Hiermee krijgen zij inzicht in de volgende gebieden:

  • Gespecialiseerde en geavanceerde packet capture tips
  • Herkennen en analyseren van bedreigingen voor veel van de volgende generatie cloud and IoT technologieën, waaronder cloud computing / virtualization / IEEE 802.15 Bluetooth / IEEE 802.15.4 ZigBee / IEEE 802.16e WiMAX / Home RF / ZWave / RFID / infrarood / PBCC / 3G / 4G / 5G
  • Gespecialiseerde analysetechnieken, waaronder dataverkeerreconstructie en analysetechnieken

Partner van Wireshark Universiteit

SCOS is de officiële partner van de Wireshark Universiteit van Laura Chappell. Het bedrijf organiseert Open en In-Company cursussen voor Wireshark, Cyber Security Investigation en Network Forensic Analysis. SCOS heeft daarnaast speciale Law Enforcement versies van de cursussen ontwikkeld. SCOS-trainers zijn Certified Wireshark University Trainers, lid van FBI InfraGard, het Computer Security Institute, het IEEE en het Cyber Warfare Forum Initiative.

Lees ook
Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.