Schneider Electric verhelpt ernstig beveiligingsprobleem in DCIM-oplossing

datacenter2

Schneider Electric stelt een update beschikbaar die een ernstig beveiligingsprobleem verhelpt in de StruxureWare Data Center Expert software. Door het lek konden aanvallers op afstand gevoelige informatie inzien en toegang krijgen tot onversleutelde wachtwoorden.

Het beveiligingslek is ontdekt door Positive Technologies. Aanvallers kunnen het lek misbruiken om op afstand toegang te krijgen tot het interne netwerk van een datacenter en hier gevoelige data in te zien. Ilya Karpov, hoofd van de ICS onderzoeks- en auditafdeling van Positive Technologies, stelt dat aanvallers zelfs fysieke schade kunnen veroorzaken via het beveiligingsprobleem.

‘Sleutels tot het koninkrijk’

“DCIM platformen bevatten de ‘sleutels tot het koninkrijk’ van een datacenter, aangezien zij zijn verbonden met alle geïnstalleerde systemen. Een kwetsbaarheid als deze bedreigt het functioneren van kritieke systemen waarvan datacenters afhankelijk zijn: videosurveillance, brandblusinstallaties, backup generatoren en beheerunits voor generatoren, switches, pompen, UPS-systemen en precisiekoeling”, aldus Karpov.

Schneider Electric adviseert datacenterbeheerders met klem alle installaties van StruxureWare Data Center Expert te updaten naar versie 7.4.

Meer over
Lees ook
Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys introduceert een nieuwe integratie met Microsoft Azure Stack die zorgt voor single-pane-of-glass inzicht in de beveiligings- en compliance-situatie van Microsoft Azure-omgevingen en gebruiker-workloads. Azure-klanten zijn nu in staat om de kwetsbaarheid en compliance-situatie van de control pane-infrastructuur van Azure Stack te beoordelen1