Samenwerking tussen Hiscox en SIDN

Cybercrime

Nederlands grootste cyberverzekeraar, Hiscox, en SIDN hebben hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. De partijen bundelen hun krachten om de cybersecurity in het Nederlandse mkb te verhogen. Hiscox biedt afnemers van hun cyberverzekering voortaan een gratis proefperiode van CyberSterk aan.

Ondernemers inzicht geven

In 2019 lanceerde SIDN CyberSterk, een begrijpelijke securitydienst die ondernemers inzicht geeft in de actuele status van hun digitale veiligheid zonder hen te overladen met technische details. Dit is belangrijk want de meeste mkb-bedrijven hebben hun basisbeveiliging niet op orde. Dit komt omdat de meeste ondernemers niet de juiste informatie hebben om te beslissen over de beveiligingsmaatregelen. CyberSterk maakt het voor hen duidelijk waar de prioriteiten liggen. De samenwerking met Hiscox is een belangrijke volgende stap in de missie van SIDN om bij te dragen aan de digitale veiligheid van het mkb.

Arjan Middelkoop, commercieel directeur bij SIDN: “We zijn er trots op dat Hiscox op deze manier haar vertrouwen uitspreekt in CyberSterk. Eigenlijk is de samenwerking heel logisch, de doelen van beide organisaties sluiten namelijk goed op elkaar aan. Zowel Hiscox als SIDN zetten zich in om het bedrijfsleven te wapenen tegen cybercrime. Met CyberSterk geven we de ondernemer het benodigde inzicht om direct maatregelen te kunnen nemen als er kwetsbaarheden geconstateerd worden. Mocht het onverhoopt toch een keer misgaan, dan is het een geruststellende gedachte dat je als ondernemer goed verzekerd bent bij Hiscox.”

 

Risico’s verkleinen

Yasin Chalabi, Professional Insurance & Cyber and Data Risks van Hiscox: “Het is vandaag de dag onontkoombaar dat je als ondernemer een keer te maken krijgt met cybercrime. Daarom is het verstandig je te verzekeren tegen de gevolgen ervan. Onze cyberverzekering dekt onder andere de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en andere vormen van cybercrime. Dat is een geruststellende gedachte. Als verzekeraar weten wij dat 100% veilig zijn niet bestaat maar wij kunnen onze klanten helpen om risico’s op cybercrime zoveel mogelijk te verkleinen. Een oplossing als CyberSterk helpt daar enorm bij. Het verkregen inzicht maakt namelijk dat je kunt ingrijpen vóórdat het misgaat. Het is een peace-of-mind-concept. Dat is beter voor alle partijen.” 

Lees ook
Kaspersky werpt licht op het ransomware-ecosysteem

Kaspersky werpt licht op het ransomware-ecosysteem

Ransomware ligt op het puntje van ieders tong wanneer bedrijven cyberbedreigingen bespreken waarmee ze in 2021 waarschijnlijk te maken zullen krijgen. Aanvallers hebben hun merken opgebouwd en zijn brutaal in hun opmars als nooit tevoren. Het nieuws over organisaties die worden getroffen door ransomware staat consequent op de voorpagina's van kranten.

NTT Global Threat Intelligence Report: stijging van 300 procent in aanvallen van opportunistic targeting

NTT Global Threat Intelligence Report: stijging van 300 procent in aanvallen van opportunistic targeting

NTT Ltd., publiceert zijn 2021 Global Threat Intelligence Report (GTIR). In het rapport staat omschreven hoe hackers profiteren van de wereldwijde destabilisatie door hun pijlen te richten op essentiële sectoren en veelvoorkomende kwetsbaarheden die het resultaat zijn van de verschuiving naar remote access.

Operatie TunnelSnake: Kaspersky legt onbekende rootkit bloot

Operatie TunnelSnake: Kaspersky legt onbekende rootkit bloot

Het onderzoek naar de campagne begon toen Kaspersky een reeks waarschuwingen van ontving bij de detectie van een unieke rootkit binnen de beoogde netwerken. Deze rootkit, die de naam Moriya kreeg, was bijzonder ontwijkend dankzij twee kenmerken.