Samenwerking leidt tot realtime beveiligingsplatform

Het McAfee Data Exchange Layer (DXL) platform wordt door steeds meer bedrijven gebruikt en werkt nu ook samen met oplossingen van Cisco Systems, 's werelds grootste aanbieder van beveiligingsoplossingen voor het bedrijfsleven. Daarnaast hebben nieuwe partners , waaronder IBM Security,  zich  aangesloten bij de McAfee Security Innovation Alliance. 

cisco mcafee-logo-2017 "We moeten af van de situatie dat securityteams hun tijd verdoen met moeizame integratie en manuele taken. In plaats daarvan moeten zij zich kunnen concentreren op het afslaan van aanvallen", zegt Raja Patel, VP & general manager corporate products bij McAfee. "We moeten dus zorgen dat beveiligingsoplossingen samenwerken in plaats van dat er steeds weer nieuwe beveiligingslagen worden toegevoegd. De samenwerking die we nu met Cisco en IBM Security hebben is wezenlijk om die informatiegaten te dichten en de zichtbaarheid op het netwerk te ontwikkelen die nodig is voor de bescherming tegen cybercriminelen."

Door het toevoegen van Cisco's pxGrid, het open platform voor het uitwisselen van beveiligingsinformatie, wint DXL aan impact. Beide platforms kunnen nu informatie over op handen zijnde aanvallen uitwisselen en automatisch de noodzakelijke maatregelen nemen tussen endpoints en het netwerk. Door deze interoperabiliteit kunnen organisaties nu beveiligingsoplossingen van honderden aanbieders integreren. Door het OpenDXL-initiatief dat in 2016 in het leven is geroepen worden integratie en orkestratie uitgebreid naar opensource- en zakelijke applicaties.

"Vanuit het bedrijfsleven klinkt al langer de roep om een beter zicht te krijgen op wat zich op het netwerk afspeelt en hoe daar in het geval van aanvallen sneller op gereageerd kan worden", zegt Jeff Reed, senior vicepresident van de Security Business Group van Cisco. "De interoperabiliteit van Cisco pxGrid en DXL betekent dat dit voor de eerste keer op deze schaal werkelijkheid is geworden, dankzij de vele wederzijdse klanten die we hebben. Deze samenwerking tussen Cisco en McAfee biedt een duidelijke meerwaarde en vermindert de beveiligingsinspanningen van klanten."

Tot slot heeft McAfee op de verjaardag van het OpenDXL-initiatief versie 4.0 van Data Exchange Layer gelanceerd, samen met nieuwe opensource tools die het werk van DXL-ontwikkelaars vereenvoudigen en versnellen.

Meer over
Lees ook
Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business transformeert IT en lanceert eerste Prisma SASE met SP Interconnect

Orange Business Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks hebben hun samenwerking verder versterkt met Palo Alto Networks Prisma SASE met Service Provider (SP) Interconnect.

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet maakt bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Digital Realty. Dit bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van cloud- en carrier-neutrale oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects.

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap om gezamenlijk de cyberbeveiliging van hun klanten te versterken. Dit partnerschap zal real-time zichtbaarheid, risicomanagement, continue dreigingsmonitoring en NIS2-compliance services bieden voor de hele onderneming, inclusief campus, datacenter, externe werknemers, cloud, mobiel, IoT, O1