Salarisgegevens van 700 Snapchat medewerkers gestolen

phishing

Een cybercrimineel heeft gevoelige informatie van 700 werknemers van de populaire foto-app Snapchat in handen gekregen via een phishingaanval. Onder andere salarisgegevens van medewerkers is uitgelekt.

Dit maakt Snapchat bekend in een blogpost. Een cybercrimineel heeft zich voorgedaan als de directeur van Snapchat en heeft een medewerker van de salarisadministratie gevraagd salarisgegevens door te sturen. De werknemer is in de truc getrapt, en heeft gegevens van 700 medewerkers doorgestuurd naar de aanvaller.

Een woordvoerder van Snapchat meldt tegenover de LA Times dat onder andere salarisgegevens, inkomsten via aandelen, social security nummers en namen zijn uitgelekt. Snapchat spreekt over een geïsoleerd incident en meldt dat de zaak wordt onderzocht door de FBI. Getroffen medewerkers krijgen twee jaar lang gratis monitoring en een verzekering tegen identiteitsdiefstal aangeboden.

Lees ook
Proofpoint: TA402  duikt op in phishing campagnes

Proofpoint: TA402 duikt op in phishing campagnes

Cybersecuritybedrijf, Proofpoint, publiceert onderzoek over nieuwe activiteiten van TA402, een Advanced Persistent Threat (APT-) groep uit het Midden-Oosten.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1