SailPoint en Proofpoint gaan samen de strijd aan tegen beveiligingsrisico's voor digitale werknemers

Sailpoint300

Meer dan 90% van de huidige bedreigingen begint met een schijnbaar onschuldige e-mail. Daarom gaan SailPoint, leider in identiteitsbeheer, en Proofpoint, een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, een samenwerking aan om de gegevens en inbox van mensen te beschermen. Als onderdeel van deze samenwerking kunnen gezamenlijke klanten nu hun gebruikers met een verhoogd risico verder beschermen. Dit gebeurt door de juiste toegangsniveaus tot kritieke systemen en gegevens te kiezen en toe te passen. De veilige toegang tot gevoelige toepassingen en gegevens wordt nu meer dan ooit bedreigd door gerichte phishing-e-mails en malware-aanvallen.

“Hackers zijn als inbrekers. Als ze willen inbreken, doen ze dat ook. Als er eenmaal is ingebroken, staat de deur wagenwijd open, waardoor aanvallers veel schade kunnen aanrichten. CIO's en CISO's staan voor de uitdaging om beveiligingsprotocollen in te stellen om dit te voorkomen”, zegt Robert Herjavec, oprichter en CEO van Herjavec Group. “Bedrijven moeten prioriteit geven aan het investeren in cybersecurity en identiteitsoplossingen. Daardoor zijn ze beter toegerust om in real time actie te ondernemen om hun meest kwetsbare mensen te beschermen. Bovendien wordt hiermee de toegang die hackers hebben tot gevoelige gegevens beperkt. Identiteit is fundamenteel voor een beveiligingsprogramma, vooral door de ongekende snelheid waarmee de digitale transformatie plaatsvindt.”

Het SailPoint Predictive Identity-platform maakt gebruik van AI en biedt het belangrijke - en geautomatiseerde - inzicht in wie toegang heeft tot welke gevoelige gegevens en applicaties. En of die toegang al dan niet gerechtvaardigd is voor de functie van de desbetreffende persoon. Door dit platform te integreren met Proofpoints Targeted Attack Protection (TAP) ontstaat een krachtige combinatie die helpt om e-mailbedreigingen gericht op digitale werknemers sneller automatisch te detecteren, analyseren en blokkeren.

“Phishing-aanvallen zijn met 350% toegenomen tijdens de COVID-19-pandemie. SailPoint streeft ernaar om mensen op een veilige manier te verbinden met de applicaties die ze nodig hebben om hun werk thuis goed te kunnen doen. Een grote uitdaging in het huidige virtuele kantoor is weten wie de grootste kans loopt om te worden aangevallen. De meest kwetsbare persoon veilig houden is essentieel”, zegt Juliette Rizkallah, Chief Marketing Officer van SailPoint. “Om dit risico te beperken, stelt de integratie van SailPoint met Proofpoint bedrijven in staat om geavanceerde e-mailbedreigingen te detecteren en tegen te houden door automatisch de toegang aan te passen wanneer er eventueel gecompromitteerde accounts worden geïdentificeerd.”

De samenwerking tussen SailPoint en Proofpoint helpt ervoor te zorgen dat de toegang tot applicaties en gegevens die gevaar lopen automatisch wordt aangepast wanneer er risico's worden gedetecteerd.

“Aanvallers richten zich voortdurend op individuen om toegang te krijgen tot kritieke systemen en gegevens. En organisaties hebben behoefte aan meer inzicht in welke gebruikers een verhoogd risico lopen”, aldus Bhagwat Swaroop, executive vice president of Industry Solutions and Business Development bij Proofpoint. “Ieder mens is uniek, en dat geldt ook voor zijn of haar risicoprofiel. Onze samenwerking met SailPoint stelt gezamenlijke klanten in staat om de juiste toegangsniveaus toe te passen om de veiligheid te verbeteren en de risico's aanzienlijk te verminderen. Het inzicht dat wij bieden in welke individuen risico lopen en in geavanceerde bedreigingen, in combinatie met SailPoints vermogen om identiteitsbeheer toe te passen op deze gebruikers met een hoog risico, helpt om ons People-Centric Security Framework uit te breiden.”

Meer informatie over de samenwerking tussen SailPoint/Proofpoint is hier te vinden.

Op deze site staat meer informatie over Proofpoint Targeted Attack-bescherming.

Lees ook
TP-Link toont nieuwe netwerkproducten voor consumenten en zakelijk gebruik

TP-Link toont nieuwe netwerkproducten voor consumenten en zakelijk gebruik

TP-Link® heeft vrijdag nieuwe netwerkproducten aangekondigd tijdens de all-digital CES. Twee daarvan worden hier voorgesteld. Smart home beveiliging met TP-Link HomeShield en Deco WiFi voor ISP.

Cryptshare en Spryng kondigen samenwerking aan

Cryptshare en Spryng kondigen samenwerking aan

SMS gateway provider Spryng en Cryptshare, maker van versleutelde communicatie oplossingen, zijn verheugd om hun nieuwe technologische samenwerking aan te kondigen. Door de SMS-gateway te verbinden met Cryptshare zijn wachtwoorden voor versleutelde e-mails en bestanden op een gebruiksvriendelijke manier via SMS te verzenden

Copaco en Eagle Eye Networks slaan handen ineen voor Cloud Videomanagement

Copaco en Eagle Eye Networks slaan handen ineen voor Cloud Videomanagement

Copaco, distributeur in de Benelux van Informatie en Communicatie Technologie (ICT) en Eagle Eye Networks, marktleider in Cloud Video Beveiliging, kondigen een samenwerking aan voor de distributie van het Cloud Video Management systeem (VMS) van Eagle Eye Networks.