Sage Software getroffen door datalek

data-freeimages-malkowitch

Het Britse softwarebedrijf Sage Software trekt aan de bel over een datalek. Het bedrijf meldt dat cybercriminelen toegang hebben weten te verkrijgen tot persoonlijke informatie van werknemers van 200 tot 300 Britse bedrijven.

Op zijn Britse website meldt Sage Software dat onbekenden ongeautoriseerde toegang hebben weten te krijgen tot interne systemen waarop data van een klein aantal Britse klanten staat opgeslagen. Een anonieme bron meldt tegenover de Financial Times dat aanvallers de inloggegevens van een medewerker van Sage hebben gebruikt om toegang te verkrijgen tot het systeem. Hier zouden zij toegang hebben gehad tot gevoelige data van 200 tot 300 Britse bedrijven.

De aanval zou in de afgelopen weken hebben plaatsgevonden en wordt door Sage Software in samenwerking met de autoriteiten onderzocht. Het bedrijf zegt rechtstreeks contact op te nemen met getroffen bedrijven om hen van het incident op de hoogte te stellen.

Lees ook
Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Niet updaten slimme apparaten vergroot risico om gehackt te worden

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

Met de feestdagen en Black Friday in aantocht slijpen oplichters de messen. Ook dit jaar proberen zij massaal om consumenten geld afhandig te maken en gevoelige gegevens te stelen, zo waarschuwt WatchGuard Technologies. Het IT-beveiligingsbedrijf zet de belangrijkste trucs van online oplichters op een rij. Ook geeft WatchGuard praktische tips om t1