Sage Software getroffen door datalek

data-freeimages-malkowitch

Het Britse softwarebedrijf Sage Software trekt aan de bel over een datalek. Het bedrijf meldt dat cybercriminelen toegang hebben weten te verkrijgen tot persoonlijke informatie van werknemers van 200 tot 300 Britse bedrijven.

Op zijn Britse website meldt Sage Software dat onbekenden ongeautoriseerde toegang hebben weten te krijgen tot interne systemen waarop data van een klein aantal Britse klanten staat opgeslagen. Een anonieme bron meldt tegenover de Financial Times dat aanvallers de inloggegevens van een medewerker van Sage hebben gebruikt om toegang te verkrijgen tot het systeem. Hier zouden zij toegang hebben gehad tot gevoelige data van 200 tot 300 Britse bedrijven.

De aanval zou in de afgelopen weken hebben plaatsgevonden en wordt door Sage Software in samenwerking met de autoriteiten onderzocht. Het bedrijf zegt rechtstreeks contact op te nemen met getroffen bedrijven om hen van het incident op de hoogte te stellen.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1