Safran ontvangt bod van ruim 2 miljard euro voor business unit Morpho

vingerafdruk-davide-guglielmo

Vijf verschillende partijen zijn geïnteresseerd in de Morpho business unit van het Franse luchtvaart- en defensiebedrijf Safran. De partijen hebben tot ruim 2 miljard euro geboden voor de business unit die zich richt op biometrische beveiliging en identificatieoplossingen.

Dit melden anonieme bronnen tegenover persbureau Bloomberg. Safran wil binnen enkele weken een keuze maken uit de verschillende bieden en de overname dus op korte termijn realiseren. Wel zou Safran verwachten Morpho voor een hoger bedrag te kunnen sluiten dan de huidige biedingen. Het Franse bedrijf verwacht zo’n 2,5 miljard euro te kunnen krijgen voor het bedrijfsonderdeel, meldt één van de bronnen. Analisten van Exane BNP Paribas en Natixis Securities schatten de waarde van Morpho op 2 miljard euro.

Morpho richt zich op de ontwikkeling van biometrische beveiliging voor onder andere overheden en onderzoekssoftware voor opsporingsinstanties. Safran wil het bedrijfsonderdeel verkopen om zich meer te kunnen richten op zijn kernactiviteiten, die zijn gericht op de ruimtevaart- en defensieindustrie. Onder andere Gemalto, Avent International en de drie private equity-firma’s KKR & Co, Bain Capital en CVC Capital Partners zouden interesse hebben getoond in Morpho.

Lees ook
Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde   detectie en response

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

Proofpoint neemt Illusive over

Proofpoint neemt Illusive over

Proofpoint, een toonaangevend bedrijf op het gebied van cybersecurity en compliance, heeft een definitieve overeenkomst ondertekend voor de overname van Illusive, een leider en pionier op het gebied van Identity Threat Detection and Response (ITDR). De overname zal naar verwachting in januari 2023 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikel1