Sabotage van internet zeekabels en satellieten

secior-265210

Zeekabels

Rusland, onderzoekt actief waar Nederland kwetsbaar is, denk hierbij aan internet zeekabels, onze stroomvoorziening en de haven van Rotterdam. Als de Russen een aantal van de meer dan 400 glasvezelpijpen zou saboteren, zouden de gevolgen volgens deskundigen ingrijpend zijn.

De vraag is daarom ook hoe goed organisaties zijn voorbereid als deze sabotage plaatsvindt. Werken de cyberverdedigingssystemen naar behoren en is er een degelijk incident response plan?.

Wanneer deze vragen met ‘nee’ worden beantwoord is er duidelijk behoefte aan een pro-actieve analyse. Dat begint met het inventariseren van de aanvalsoppervlakte door zichtbaarheid te verkrijgen over de IT, OT & IoT componenten, het vroegtijdig detecteren van bedreigingen en het opstellen van een adequate verdedigingsstrategie.

Satellieten

De Oekraïense economie wordt momenteel draaiend gehouden door Starlink, het grootste satellietnetwerk ter wereld. Duizenden satellieten leveren internetdiensten aan zowel militairen, bedrijven als burgers in de Oekraïne. Maar ook de cyber- en fysieke dreigingen tegen satellieten zijn niet langer een hypothetische discussie. Rusland heeft aangetoond commerciële satellieten te willen en kunnen aanvallen, denk aan de cyberaanval op Viasat vorig jaar tijdens het begin van het conflict.

Op 22 maart aanstande geeft Secior een lezing over dit onderwerp en de uitdagingen voor datacenters. Satelliet cybersecurity specialist Barbara Grofe zal o.a. haar visie geven over dit vraagstuk.

Barbara is wereldwijd één van de hoogst gecertificeerde cybersecurity experts: GICSP, CISSP-ISSAP-ISSEP-ISSMP, HCISPP, CSSLP, CEHv10, DoDD 8140, 8570 IAM_IAT I-II-III, IASAE I-II, CND-SP, CCSK, PCII, ITIL, MDQM, PMP. Adviseur van de NSA, NASA, US Navy, Department of Defense en Advisory board lid van Secior.

Geïnteresseerde kunnen zich aanmelden via info@secior.com

 

* Secior is een 100% Nederlands cybersecurity bedrijf dat de cyberweerbaarheid van de kritieke entiteiten vergroot. Secior bundelt jarenlange ervaring en de technische kennis van zowel de mission critical datacenterwereld als de cybersecurity industrie.

Meer over
Lees ook
CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1