‘Rusland zit achter cyberaanvallen op Amerikaanse media’

hacker4-gabor-kalman

Verschillende Amerikaanse nieuwswebsites waaronder The New York Times zijn aangevallen door cybercriminelen. Vermoedelijk werken de aanvallers voor Russische inlichtingendiensten.

Dit melden anonieme Amerikaanse ambtenaren tegenover CNN. De aanvallen zijn in de afgelopen maanden onderzocht en worden momenteel onderzocht door onder andere de FBI. Het vermoeden bestaat dat Russische inlichtingendiensten achter de aanvallen zitten en onderdeel zijn van een bredere aanvalscampagne waar ook de Amerikaanse Democratische Partij doelwit van is geworden. Van deze partij werd kort voor de Democratische conventie e-mailverkeer gelekt.

Het gaat om aanvallen die zijn opgezet tegen verslaggevers van onder andere The New York Times. De aanvallers zouden het voorzien hebben op hun e-mailaccounts, die worden beheerd door Google. Google wil tegenover CNN niet reageren. Wel benadrukt een woordvoerder van The New York Times dat de aanvallers geen toegang hebben gehad interne systemen van de krant en nieuwswebsite.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1