Ruim driekwart van de Nederlanders wil politie cybercriminelen laten terughacken

hacker-groot

De politie mag van 77% van de Nederlanders extra bevoegdheden krijgen om cybercriminelen te kunnen ‘terug hacken’. 63% wil echter onder geen beding dat de overheid meekijkt in zijn of haar eigen computer om cybercrime aan te kunnen pakken.

Dit blijkt uit het onderzoek Trends in Veiligheid 2015 dat door TNS NIPO is uitgevoerd in opdracht van Capgemini. 43% van de bevolking geeft aan het vertrouwen te hebben dat de overheid op veilige wijze om zal gaan met persoonlijke informatie. Indien het toch nodig is dergelijke informatie aan de overheid te verstrekken heeft 57% het meeste vertrouwen in de Belastingdienst en DigiD.

Naast de overheid hebben relatief veel Nederland ook vertrouwen in ziekenhuizen en banken. 51% geeft aan het vertrouwen te hebben dat ziekenhuizen op een veilige wijze omgaan met persoonlijke informatie, terwijl 50% banken hierin vertrouwd. Webshops worden door slechts 8,5% van de Nederlanders vertrouwd met persoonlijke data, terwijl 9% Google dit vertrouwen geeft.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1