Ruckus Wireless helpt bedrijven veilige WiFi-diensten in te richten

Ruckus Wireless lanceert de Smart Wi-Fi Access Management Service (SAMS). SAMS maakt het voor organisaties eenvoudig WiFi-diensten in te richten, te beheren en te exploiteren. Hiervoor is een gebruiksvriendelijke ‘point-and-click’ portal beschikbaar.

SAMS maakt de WiFi-diensten voor gastgebruikers prettiger en eenvoudiger toegankelijk. Bedrijven kunnen direct draadloze hotspots inrichten voor één of meer locaties, zonder daarvoor grote datacenters te hoeven bouwen of een dure infrastructuur aan te leggen. SWS is een flexibel raamwerk voor verschillende softwarediensten via ‘carrier-class’ Smart Wi-Fi infrastructuur, zoals cloudbased draadloze toegang (SAMS), Ruckus SPoT locatiediensten en gevirtualiseerde managementsoftware. Dit raamwerk biedt organisaties de mogelijkheid Smart Wi-Fi oplossingen op maat in te richten en dus flexibel te zijn. Bovendien stelt SAMS channel partners in staat om eenvoudig te migreren naar servicemodellen op abonnementsbasis.

Alle componenten in één oplossing

De oplossing levert alle benodigde infrastructuur- en servicecomponenten in één oplossing. De oplossing is hiermee gericht op bedrijven en locaties zoals winkelcentra, stadions, congrescentra, vliegvelden en andere openbare ruimten die draadloze diensten willen aanbieden. SAMS biedt alle diensten die doorgaans in het lokale netwerk zitten als dienst aan vanuit de cloud. Denk hierbij aan WLAN controllers, authenticatieservers, captive portals, advertentietools en content filters.

“De voordelen die de cloud oplevert voor de markt voor draadloze toegang zijn onmiskenbaar”, zegt Selina Lo, president and CEO of Ruckus Wireless. “Ruckus levert niet alleen infrastructurele WiFi-oplossingen van wereldklasse maar biedt zijn partners en klanten ook de mogelijkheid meer voordeel te halen uit hun Wi-Fi-oplossingen door innovatieve nieuwe diensten aan te bieden. Denk daarbij aan cloudbase toegang, locatiediensten, analytics en de mogelijkheid om hun netwerken professioneel te exploiteren."

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1