Router met ingebouwde security

Gryphon

ESET lanceert in samenwerking met Gryphon een beveiligde router in Nederland. Deze wifi router maakt gebruik van Artificial Intelligence en ingebouwde anti-malware van ESET en bevat ouderlijk toezicht functionaliteiten, waardoor de online privacy van het hele gezin optimaal is beschermd. De Gryphon Secure Router maakt gebruik van Machine Learning om te bepalen of apparaten binnen het thuisnetwerk zich vreemd gedragen. De router met het unieke design kost 249 euro en is te koop via geselecteerde verkooppunten door heel Nederland.

De Gryphon Secure Router beschermt niet alleen de pc’s en laptops aangesloten op het wifi netwerk, maar ook alle overige apparatuur in en om het huis die is verbonden met het internet. Nu het Internet of Things (IoT) een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijkse leven inneemt, is het verstandig om apparaten die van deze technologie gebruikmaken beter te beschermen. Antivirus of security is niet te installeren op bijvoorbeeld een slimme thermostaat of de van afstand bestuurbare verlichting. Wel is het verbindingspunt (de router) tussen het thuisnetwerk en de buitenwereld te beveiligen.

Eigen, beveiligd netwerk

Dave Maasland, CEO ESET Nederland: “Het klinkt misschien als verre toekomstmuziek, maar er bestaan al enkele eerste voorbeelden van hoe thuisnetwerken zijn ingezet voor cybercrime. Met onze groeiende afhankelijk van IoT-oplossingen ligt het voor de hand dat criminelen meer en vaker manieren gaan vinden om met het internet verbonden apparaten in en rond het huis over te nemen. Natuurlijk wil niemand dat bijvoorbeeld de camera bij de deurbel wordt gehackt, wat het een koud kunstje maakt om ongezien in te breken. De Gryphon Secure Router neemt alle zorgen die IoT ook met zich meebrengt in één keer helemaal weg. De meest gebruiksvriendelijke router ter wereld zorgt ervoor dat iedereen zorgeloos gebruik kan maken van IoT oplossingen.”

Specificaties

  • Heeft ingebouwde anti-malware (antivirus) software
  • Gebruikt machine learning om te zien of apparaten zijn gehackt
  • Heeft ingebouwde ouderlijk toezicht
  • Bezit een uniek design
  • Heeft zeer krachtige hardware voor perfecte wifi-snelheden