Rotterdamse haven vraagt ethische hackers kwetsbaarheden te melden

1212-Rotterdam-Marketing

Het Havenbedrijf Rotterdam lanceert een responsible disclosure-programma. Ethische hackers die zwakheden in havensystemen ontdekken kunnen de kwetsbaarheden via het programma melden aan het havenbedrijf.

"Bij Havenbedrijf Rotterdam N.V. vinden wij de veiligheid van onze systemen erg belangrijk. Ondanks onze zorg voor de beveiliging van onze systemen kan het voorkomen dat er toch een zwakke plek is. Als u een zwakke plek in één van onze systemen heeft gevonden horen wij dit graag zodat we zo snel mogelijk maatregelen kunnen treffen", schrijft het bedrijf op zijn website.

Geen uitnodiging

Het bedrijf stelt dat ethische hackers expliciet hun best mogen doen een zwakheid te vinden. Tegelijkertijd benadrukt het Havenbedrijf Rotterdam dat dit geen uitnodiging is het bedrijfsnetwerk uitgebreid actief te scannen om zwakke plekken te ontdekken. "Wij monitoren ons bedrijfsnetwerk zelf. Hierdoor is de kans groot dat een scan wordt opgepikt, dat er onderzoek wordt gedaan en mogelijk onnodige kosten worden gemaakt", meldt het bedrijf.

Het Havenbedrijf Rotterdam vraagt ethische hackers die een kwetsbaarheid hebben gevonden hun bevindingen te mailen naar security@portofrotterdam.com. Het bedrijf verzoekt hackers hun informatie met de PGP key te versleutelen, wat moet voorkomen dat de kwetsbaarheid in verkeerde handen kan vallen. Het bedrijf vraagt ethische hackers met klem de ontdekte zwakheden in de beveiliging niet actief te misbruiken. Meer data downloaden dan noodzakelijk is om het lek aan te tonen of het inzien van gegevens van derden wordt dan ook niet getolereerd.

Iedere melding wordt onderzocht

Het bedrijf belooft iedere melding serieus te nemen en te onderzoeken. Het Havenbedrijf Rotterdam stelt daarnaast binnen drie werkdagen te zullen reageren op een melding, waarbij het bedrijf een beoordeling van de melding en een verwachte datum voor de oplossing zal verstrekken. Wie een kwetsbaarheid meldt wordt door het bedrijf op de hoogte gehouden van de voortgang van het oplossen van het probleem.

Lees ook
Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1