Rotterdamse haven vraagt ethische hackers kwetsbaarheden te melden

1212-Rotterdam-Marketing

Het Havenbedrijf Rotterdam lanceert een responsible disclosure-programma. Ethische hackers die zwakheden in havensystemen ontdekken kunnen de kwetsbaarheden via het programma melden aan het havenbedrijf.

"Bij Havenbedrijf Rotterdam N.V. vinden wij de veiligheid van onze systemen erg belangrijk. Ondanks onze zorg voor de beveiliging van onze systemen kan het voorkomen dat er toch een zwakke plek is. Als u een zwakke plek in één van onze systemen heeft gevonden horen wij dit graag zodat we zo snel mogelijk maatregelen kunnen treffen", schrijft het bedrijf op zijn website.

Geen uitnodiging

Het bedrijf stelt dat ethische hackers expliciet hun best mogen doen een zwakheid te vinden. Tegelijkertijd benadrukt het Havenbedrijf Rotterdam dat dit geen uitnodiging is het bedrijfsnetwerk uitgebreid actief te scannen om zwakke plekken te ontdekken. "Wij monitoren ons bedrijfsnetwerk zelf. Hierdoor is de kans groot dat een scan wordt opgepikt, dat er onderzoek wordt gedaan en mogelijk onnodige kosten worden gemaakt", meldt het bedrijf.

Het Havenbedrijf Rotterdam vraagt ethische hackers die een kwetsbaarheid hebben gevonden hun bevindingen te mailen naar security@portofrotterdam.com. Het bedrijf verzoekt hackers hun informatie met de PGP key te versleutelen, wat moet voorkomen dat de kwetsbaarheid in verkeerde handen kan vallen. Het bedrijf vraagt ethische hackers met klem de ontdekte zwakheden in de beveiliging niet actief te misbruiken. Meer data downloaden dan noodzakelijk is om het lek aan te tonen of het inzien van gegevens van derden wordt dan ook niet getolereerd.

Iedere melding wordt onderzocht

Het bedrijf belooft iedere melding serieus te nemen en te onderzoeken. Het Havenbedrijf Rotterdam stelt daarnaast binnen drie werkdagen te zullen reageren op een melding, waarbij het bedrijf een beoordeling van de melding en een verwachte datum voor de oplossing zal verstrekken. Wie een kwetsbaarheid meldt wordt door het bedrijf op de hoogte gehouden van de voortgang van het oplossen van het probleem.

Lees ook
ESET publiceert het ESET Threat Report: Q2 2020

ESET publiceert het ESET Threat Report: Q2 2020

ESET publiceert haar Threat Report over Q2 2020, waarin belangrijke statistieken van ESET-detectiesystemen worden samengevat en opmerkelijke voorbeelden van ESET's cybersecurityonderzoek worden uitgelicht. Het Threat Report omvat tevens exclusieve, nog niet eerder verschenen ESET-onderzoeksupdates.

Onderzoek Cloud Security Alliance toont grote vraag naar CASB, extra scholing nodig om doelstellingen cloud-beveiliging te verduidelijken

Onderzoek Cloud Security Alliance toont grote vraag naar CASB, extra scholing nodig om doelstellingen cloud-beveiliging te verduidelijken

De Cloud Security Alliance (CSA) presenteert de resultaten van haar laatste onderzoeksrapport, The Evolution of the CASB. De CSA is een toonaangevende organisatie die standaarden, certificeringen en best practices definieert om een veilige cloud computing-omgeving te waarborgen. Aan het onderzoek deden meer dan tweehonderd IT- en beveiligingsprofessionals...

DSD Europe eerste die complete Acronis cloudportfolio direct vanuit reseller platform levert

DSD Europe eerste die complete Acronis cloudportfolio direct vanuit reseller platform levert

Als eerste in Europa stelt DSD Europe het complete Acronis cloudportfolio beschikbaar voor haar partners en levert de oplossingen, dankzij de API-koppeling, direct na aankoop vanuit het DSD-platform. Binnen één minuut ontvangt de reseller inloggegevens van de MSP-omgeving en kan de Acronis-oplossing voor de eindklant worden ingericht.