Rockwell Automation neemt Avnet Data Security over

Rockwell Automation heeft een overeenkomst ondertekend voor de overname van Avnet Data Security. Avnet is een in Israël gevestigde cybersecurityprovider met meer dan twintig jaar ervaring. Avnet biedt een volledige range IT- en OT-cybersecuritydiensten en -oplossingen; variërend van audits, penetration testing, netwerk- en security-oplossingen tot en met trainingen en geïntegreerde IT/OT managed services. 

Cybersecurity is een van de snelst groeiende onderdelen in de dienstverlening van Rockwell Automation. Nu de maakindustrie zich steeds sneller ontwikkelt en meer dan ooit digitaal verbonden is, zijn de bestaande strategieën voor fysieke beveiliging onvoldoende om de productieactiviteiten te beschermen. Om haar klanten te helpen bij het definiëren, toepassen, onderhouden en verder ontwikkelen van een proactieve cybersecurity strategie, biedt Rockwell Automation een uitgebreid pakket van services en oplossingen. De brede kennis en ervaring van het Avnet-team zal van groot belang zijn bij de realisering van de strategische doelstellingen van Rockwell Automation. Die voorzien in een aanzienlijke groei van oplossingen op het gebied van informatisering en connected services. De uitbreiding van de expertise op het gebied van IT/OT cybersecurity en industriële netwerken is een belangrijke voorwaarde voor die wereldwijde groei. 

“Avnet’s combinatie van oplossingen, trainingen, assessments en managed services stelt ons in staat om een veel grotere groep klanten wereldwijd te bedienen. Tegelijkertijd kunnen we ons portfolio van oplossingen in de industriële sector verder ontwikkelen; waaronder ook gerichte oplossingen voor cybersecurity”, zegt Frank Kulaszewicz, senior vice-president, Control Products & Solutions bij Rockwell Automation. 

“We zijn zeer verheugd dat we onderdeel worden van Rockwell Automation en hun toch al gedegen aanbod op het gebied van cybersecurity verder versterken”, stelt Igal Cohen, CEO van Avnet. “We blijven uiteraard onze bestaande klanten bedienen, maar we kunnen nu een uitgebreidere kring klanten bereiken. Het was altijd al onze ambitie om zoveel mogelijk organisaties te helpen bij de beveiliging van hun data tegen interne en externe bedreigingen.”