ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

DWE ICT en ROC Amsterdam.jpg

Het ROC van Amsterdam-Flevoland heeft als eerste MBO de EduConnector, de cloudoplossing voor de koppeling tussen het ECK-iD en digitale lesmaterialen, ingezet. Hierdoor kan de onderwijsinstelling identiteitsinformatie van studenten veilig delen, wat een voorwaarde is om te voldoen aan de AVG.


Het ECK iD heeft als doel om persoonsgegevens van studenten tussen onderwijsinstellingen en leveranciers van digitale leermiddelen veilig en anoniem uit te wisselen. Het ECK iD is een uniek nummer dat wordt toegekend aan studenten, die hiermee gebruikmaken van  digitale leermiddelen zonder dat hun activiteiten herleidbaar zijn tot een persoon. De invoering van het ECK iD zorgt bovendien voor dataminimalisatie, want er hoeven minder persoonsgegevens van het ene systeem naar het andere systeem gestuurd te worden. Dat zorgt ook voor een verhoogde privacy van studenten.

De invoering van het ECK iD in het MBO is voor veel onderwijsinstellingen een uitdagend project. De eerste studentinformatiesystemen (SIS) zijn weliswaar aangesloten op Nummervoorziening, maar de integratie van het ECK iD in het MBO is nog geen feit. Daarom is het nog niet direct beschikbaar voor toegang tot en gebruik van digitaal lesmateriaal. DWE ICT biedt met de EduConnector de oplossing waarmee MBO-instellingen deze stap wél kunnen maken. Het ROC van Amsterdam-Flevoland is hier zeer enthousiast over.

Suzan Tessels, manager innovatie en integratie / onderwijs ICT bij ROCvA-F. “MBO-scholen moeten gaan voldoen aan het privacyconvenant dat werd opgesteld door Edu-K, het platform waarin de verschillende partijen uit de onderwijsketen samenwerken aan een veilige en goed functionerende educatieve keten, en we wilden hier vlot onze verantwoordelijkheid in nemen. DWE ICT maakte dit mogelijk.”
 
De EduConnector creëert een koppeling van het ECK iD met de educatieve contentketen. De oplossing is een zogenoemde ‘SCIM luisterservice’ die 24x7 luistert naar wijzigingen in het studentenadministratiesysteem van het ROC en deze vervolgens opslaat in een database in Microsoft Azure. Tessels: “Het ECK iD is nu aan onze ADFS omgeving gekoppeld via de beveiligde database in Microsoft Azure en daarmee te gebruiken in onze inlogketen. Hierdoor kunnen wij te zijner tijd stopen met het doorgeven van persoonskenmerken aan de educatieve contentketen.”

Meer over
Lees ook
Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Cranium, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Hasselt. Naast de Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft het snelgroeiende bedrijf kantoren in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De zesde vestiging van CRANIUM bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus waar verschillende i1

Lynn Legal introduceert eerste AI-robot ter wereld voor verwerkers-overeenkomsten

Lynn Legal introduceert eerste AI-robot ter wereld voor verwerkers-overeenkomsten

Vandaag, de dag van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), introduceert het Nederlandse bedrijf Lynn Legal een AI-lawyerbot genaamd DPA Lynn. DPA Lynn weet binnen een paar minuten of een verwerkersovereenkomst getekend kan worden en geeft suggesties voor aanpassingen als daarom wordt gevraagd.

Saskia Meeuwessen per 1 mei algemeen directeur ITvitae

Saskia Meeuwessen per 1 mei algemeen directeur ITvitae

ITvitae benoemt per 1 mei Saskia Meeuwessen (49) als algemeen directeur. Ruim zeven jaar na de oprichting door sociaal ondernemers Frans de Bie en Peter van Hofweegen, is het bedrijf toe aan de volgende stap. Saskia Meeuwessen heeft ruime ervaring opgedaan in de ICT waarvan meest recent in de rol van directeur consulting bij Ordina.