Ripper.cc waarschuwt cybercriminelen voor fraudeurs en oplichters

Niet alleen legitieme gebruikers, maar ook cybercriminelen hebben last van oplichters en fraudeurs. De website Ripper.cc waarschuwt cybercriminelen daarom voor oplichters die bijvoorbeeld incorrecte of gebruikte creditcardgegevens te koop aan bieden, valse inloggegevens verkopen of cybercrimetools aanbieden zonder deze daadwerkelijk te leveren.

Dit meldt beveiligingsbedrijf Digital Shadows. Al langer zijn er initiatieven actief die cybercriminelen helpen oplichters te identificeren en hen hiermee beschermen tegen fraude. Zo wijst Digital Shadows op Kidala.info, een Russische website met hetzelfde doel die sinds 2005 actief is. Ripper.cc is echter een stuk geavanceerder, stellen de onderzoekers.

Extensies voor webbrowsers

Zo wijst het beveiligingsbedrijf onder andere op de geavanceerde interface van deze website. Daarnaast is zowel een Firefox als Chrome extensie beschikbaar die automatisch zoekt naar oplichters en fraudeurs. Gebruikers kunnen via de plugin direct het profiel van de oplichter op Ripper.cc opvragen om meer informatie te verkrijgen.

Daarnaast wijst Digital Shadows op het team achter Ripper.cc, waarin onder andere beheerders van vier bekende ondergrondse fora actief zijn. Door bekende namen uit de hackerswereld bij het project te betrekken zouden de makers van Ripper.cc bewust hebben geprobeerd hun website een betrouwbaar karakter te geven. Ripper.cc is gratis beschikbaar. De makers van de dienst lijken uitsluitend inkomsten te genereren met behulp van advertenties.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1