Raz-Lee Security kondigt ICAP-client aan voor iSecurity Anti-Virus

Raz-Lee Security kondigt de release aan van haar ICAP Client voor iSecurity Anti-Virus. iSecurity Anti-Virus is verbeterd om de nieuwe ICAP Client te ondersteunen. Met deze oplossing wordt de eigenlijke virusscan buiten de IBM i uitgevoerd, door organisatorische servers. Deze oplossing is belangrijk voor organisaties met meerdere LPAR's (logische partities), vooral als deze LPAR's onderdelen van een verwerkingseenheid gebruiken. 

ICAP, het Internet Content Adaptation Protocol gespecificeerd in RFC 3507, wordt gebruikt om CPU-intensieve specifieke processen door te geven aan externe servers. Dit maakt middelen vrij en standaardiseert de manier waarop nieuwe functies worden geïmplementeerd.

Anti-Virus-ICAP-Client-Image-615x280 Wanneer de ICAP-client voor iSecurity Anti-Virus is ingeschakeld, kan iSecurity Anti-Virus het scannen van virussen overdragen aan een goedkope externe server. Aangezien virusscanning CPU-intensief is, vermindert het gebruik van ICAP deze belasting van IBM i-servers.

De organisatorische anti-virusserver kan vrijwel elk anti-virus draaien dat op de markt bestaat, waaronder Symantec, McAfee, Kaspersky en Sophos. Het kan middelen verschaffen voor de gehele organisatie. Meerdere servers kunnen hetzelfde bestand tegelijkertijd scannen en hun antwoorden terugsturen naar de ICAP-client voor iSecurity Anti-Virus. Als een van de servers een virus, worm of trojaans paard detecteert, wordt het bestand als geïnfecteerd beschouwd.

De responstijd van een ICAP-geschikte virusscan is sneller dan bij het scannen van objecten op de IBM i zelf. De CPU-middelen die voor het scannen nodig zijn, worden opgeslagen en teruggegeven aan het algemene gebruik van de IBM i.  Het gebruik van ICAP zorgt ervoor dat uw IBM i altijd beschermd is zonder een prestatieverlies.

"De ICAP Client voor iSecurity Anti-Virus beschermt uw systeem met de modernste beschermingstechnologie. Het vermindert het CPU-gebruik en CPU-pieken en stelt een organisatie in staat om de virusscanoplossing van haar keuze te gebruiken. De ICAP Client biedt een consistente oplossing die uw IBM i CPU bevrijdt van de last van virusscans, zodat u uw systemen effectief en efficiënt kunt beschermen", zegt Shmuel Zailer, CEO van Raz-Lee Security.

Hij voegt eraan toe: "Met de ICAP Client voor iSecurity Anti-Virus zet IBM i een nieuwe stap in het afstemmen van de mogelijkheden van andere servers. Het kan nu profiteren van de geavanceerde technologieën die op de markt beschikbaar zijn."

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met SRC Secure Solutions