Rabobank waarschuwt voor valse sms-berichten

phishing2

De Rabobank waarschuwt voor valse sms-berichten die uit naam van de bank worden verstuurd. In de sms-berichten worden klanten van de Rabobank opgeroepen een nieuwe pinpas aan te vragen, aangezien hun huidige pinpas zou zijn verlopen. De klanten worden hierbij doorgestuurd naar een phishingwebsite.

Wie op de link in het sms-bericht klikt komt op een website terecht waar de aanvallers het rekeningnummer en de pincode van de rekening vragen. Daarnaast worden klanten opgeroepen hun oude pinpas via de post op te sturen. Om deze oproep kracht bij te zetten beloven de aanvallers de nieuwe pinpas gratis te verstrekken aan klanten die hun oude pinpas opsturen.

De Rabobank waarschuwt niet op de link in het sms-bericht te klikken, geen gegevens in te voeren op de nep-website en bankpassen niet op te sturen. De bank benadrukt klanten nooit te vragen hun bankpas op te sturen en nooit te vragen om beveiligingscodes, waaronder de pincode. Indien klanten een nieuwe pinpas toegezonden krijgen van de Rabobank adviseert de bank de oude pinpas in minimaal twee stukken te knippen, waarbij zowel de magneetstrip als chip moet worden doorgeknipt.

Lees ook
Proofpoint publiceert vandaag nieuw onderzoek naar TA4903

Proofpoint publiceert vandaag nieuw onderzoek naar TA4903

Proofpoint publiceert vandaag nieuw onderzoek naar TA4903. Deze dreigingsactor heeft een financieel motief en bespied zowel Amerikaanse overheidsinstanties als particuliere bedrijven in meerdere sectoren. De actor richt zich vooral op bedrijven in de Verenigde Staten, maar soms zijn ook wereldwijde organisaties slachtoffer van grote hoeveelheden e1

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.