Qualys voegt malwaredetectie toe aan zijn Remote Endpoint Protection-oplossing

Qualys heeft malwaredetectie toegevoegd aan zijn Remote Endpoint Protection-cloudoplossing, die nu zestig dagen gratis te gebruiken is. Klanten die al gebruikmaakten van de gratis proefperiode van zestig dagen krijgen de mogelijkheid deze met dertig dagen te verlengen. 

Malware

Malwaredetectie in de Remote Endpoint Protection-oplossing maakt gebruik van bestandsreputatie- en bedreigingsclassificaties om bekende kwaadaardige bestanden te detecteren op endpoints, servers en in cloudworkloads. Voor klanten betekent dit dat ze sneller kunnen reageren op malware en zo hun algehele securitystatus naar een hoger niveau tillen. De oplossing wordt ondersteund door het Qualys Platform en Cloud Agent. 

Het gratis, geüpdatete aanbod van Qualys Remote Endpoint Protection stelt securityteams in staat gebruik te maken van de lichtgewicht Qualys Cloud Agent om:

  • alle remote endpoints realtime te identificeren en inventariseren, inclusief hardware en de applicaties die erop draaien;
  • te garanderen dat remote systemen goed beveiligd zijn met realtime inzicht in alle kritische kwetsbaarheden, malware en misconfiguraties die impact hebben op het besturingssysteem en de applicaties;
  • de responstijd voor remediation te verlagen door automatisch benodigde patches naast geïdentificeerde kwetsbaarheden te leggen en gedetecteerde malware prioriteit te geven;
  • vanuit de cloud binnen enkele uren met slechts één klik te voorzien in patches en te reageren op malware - allemaal zonder gebruik te maken van de beperkte bandbreedte die beschikbaar is op VPN-gateways.

Voor Qualys-klanten die gebruikmaken van de Qualys Cloud Agent zijn deze mogelijkheden eenvoudig in te stellen via het Qualys Cloud Platform, zonder verder clientsystemen te hoeven aanpassen. Als alternatief is het mogelijk om bestaande softwaredistributietools te gebruiken om de lichtgewicht Qualys Agent uit te rollen op remote computers om zo Qualys Remote Endpoint Protection in te schakelen.