Qualys breidt integratie met Microsoft Azure Defender uit naar on-premise en multicloud met Microsoft Azure Arc

qualys_onliner_scanner400300

Qualys, Inc. pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, breidt zijn integratie van Qualys Vulnerability Management uit naar Microsoft Azure Arc., zodat klanten kwetsbaarhedenscans kunnen uitvoeren op servers buiten het Azure-platform, dus ook on-premise en op multicloud-servers (zoals AWS en GCP).
 
De in Azure Defender ingebouwde oplossing voor kwetsbaarhedenonderzoek van Qualys ondersteunt nu Azure Arc. Klanten kunnen met een klik op hun niet-Azure machines die zijn gekoppeld aan Azure Arc. een kwetsbaarhedenonderzoek doen. Ze kunnen de resultaten uit dit onderzoek ook in een enkele interface samenvoegen, voor zowel Azure- als niet-Azure-virtuele machines. De ingebouwde functie is zonder extra kosten beschikbaar voor alle klanten van Azure Defender voor servers.
 
Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys: “Met Azure Arc. biedt Microsoft organisaties wederom flexibiliteit, keuzevrijheid en een gerust gevoel. De uitbreiding van onze samenwerking zorgt ervoor dat wij security bij Azure-klanten kunnen inbouwen, zodat zij eenvoudig hun hybride cloudomgeving met één klik kunnen beveiligen.”
 
Op Microsoft Ignite in september kondigde Microsoft de algemene beschikbaarheid van Azure Arc-servers aan en gaf het een openbare preview van de dataservices van Azure Arc.
 
Scott Woodgate, senior director Azure Product Marketing Management bij Microsoft Corp: “Niet eerder was het zo eenvoudig om virtuele machines on-premise en multicloud te beschermen met bijvoorbeeld het kwetsbaarhedenonderzoek van Qualys geïntegreerd met Azure Defender en Azure Arc.”
 
Aanvullende bronnen
Lees ook
Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Security leverancier Fortinet waarschuwt voor feestdagen-cyberscams en geeft een top 4 van veel gebruikte online-oplichtpraktijken. Sinterklaas en kerst komen eraan, en cybercriminelen zijn al druk bezig met het bedenken van slimme trucs waarmee ze dit winkelseizoen zelfs de meest beveiligingsbewuste consumenten om de tuin kunnen leiden. De feestd1

Cyberscams tijdens de feestdagen

Cyberscams tijdens de feestdagen

Nu het feestdagenseizoen nadert, breekt ook het seizoen voor cyberscams aan. Cybercriminelen profiteren van de vrijgevigheid van de mens tijdens deze dagen. Extra alertheid is daarom nog belangrijker. Hier is een vooruitblik op de trucs en trends die zich mogelijk verder ontwikkelen in het winterse dreigingslandschap.

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.