Proofpoint introduceert nieuw cloud-gebaseerd ObserveIT Insider Threat Management-platform

Proofpoint heeft een nieuw, cloud-gebaseerd ObserveIT Insider Threat Management (ITM)-platform in gebruik genomen. Dit platform zorgt voor detectie van insider threats, een snellere reactie op incidenten en een breder uniform inzicht in de activiteiten van de gebruiker, de interactie tussen gegevens en de context van de dreiging. De innovaties introduceren een nieuw mensgerichte benadering van de risicoanalyse voor gebruikers. Hierdoor worden de risico's beperkt, wordt de ROI verhoogd en is een schaalbare aanpak voor moderne cybersecurity-teams mogelijk. 

unsplash digital

Volgens het Ponemon Institute zijn de gemiddelde kosten van insider threats wereldwijd in twee jaar tijd met 31 procent gestegen tot 11,45 miljoen dollar. Daarnaast is de frequentie van dit soort incidenten in dezelfde periode met 47 procent gestegen. De manier waarop mensen werken en omgaan met informatie verandert snel. Daardoor vervaagt het idee van traditionele veiligheidsperimeters en zijn mensen de nieuwe perimeter. Het is essentieel dat organisaties weten waar hun kritische gegevens zich bevinden, wie er toegang toe heeft en of die mensen die toegang niet misbruiken. 

De geïntegreerde mensgerichte beveiligingsaanpak van Proofpoint is een krachtige oplossing om de uitdagingen die gepaard gaan met de bescherming van mensen en de kritieke gegevens waarmee ze werken, het hoofd te bieden. Deze integratie, die fundamenteel is voor het holistisch beheren van insider threats, combineert unieke realtime zichtbaarheid van bedreigingen, cloud app security broker (CASB)-informatiebescherming en training voor veiligheidsbewustzijn met het ObserveIT endpoint-gebaseerde ITM-platform. 

De nieuwe, cloud-gebaseerde ObserveIT ITM-innovaties bestaan onder meer uit:

  • Verbeterde insider threat-detectiemogelijkheden die de gemiddelde tijd om incidenten met insiders te detecteren verkorten. Deze verbeteringen verlagen de frequentie en de ernst van de incidenten - waardoor de financiële en merkschade die gepaard gaat met overtredingen door insiders wordt beperkt.
  • Geïntegreerde workflow voor incidentrespons stroomlijnt en versnelt de cross-functionele coördinatie waardoor de gemiddelde reactietijd wordt verkort. Deze integratie vermindert ook de negatieve gevolgen van incidenten met insiders.
  • Eenvoudige en zeer schaalbare cloud-implementatie die zorgt voor organisatorische flexibiliteit en tijdwinst voor cybersecurity-teams met beperkte middelen.