Politie neemt server in beslag die is gebruikt voor cybercrime

De Nederlandse politie meldt woensdag 21 september een server in beslag te hebben genomen die is gebruikt voor cybercriminaliteit. Uit informatie zou zijn gebleken dat de server is gebruikt voor de verkoop van gestolen creditcards, het aanbieden van distributed denial of service (DDoS)-aanvallen en het uitvoeren van dergelijke aanvallen.

De politie laat in het midden bij welk bedrijf de server in beslag is genomen. Wel wordt gemeld dat de server in beslag is genomen in een datacenter dat is gevestigd aan de Industrieweg in Naaldwijk. De recherche stelt een onderzoek in naar de klant die eigenaar is van de in beslag genomen server.

Meer over
Lees ook
Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Nieuwe ISACA-gids ondersteunt bedrijven bij het managen van generatieve AI-risico’s

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.