Politie neemt server in beslag die is gebruikt voor cybercrime

De Nederlandse politie meldt woensdag 21 september een server in beslag te hebben genomen die is gebruikt voor cybercriminaliteit. Uit informatie zou zijn gebleken dat de server is gebruikt voor de verkoop van gestolen creditcards, het aanbieden van distributed denial of service (DDoS)-aanvallen en het uitvoeren van dergelijke aanvallen.

De politie laat in het midden bij welk bedrijf de server in beslag is genomen. Wel wordt gemeld dat de server in beslag is genomen in een datacenter dat is gevestigd aan de Industrieweg in Naaldwijk. De recherche stelt een onderzoek in naar de klant die eigenaar is van de in beslag genomen server.

Meer over
Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?