Politie in Oost-Nederland: geen interesse in software van Hacking Team

spionage

De politie in Oost-Nederland heeft geen interesse in de software van het Italiaanse Hacking Team en is dan ook niet van plan deze software aan te schaffen. Het contact met Hacking Team zou kortstondig en puur oriënterend zijn geweest.

Dit meldt de Politie Oost-Nederland als reactie op berichtgeving van Omroep Gelderland, die eerder melden dat de politie serieuze interesse zou hebben in de software. Hacking Team is een Italiaanse bedrijf dat spionagesoftware ontwikkeld. Deze software, ook wel ‘Galileo’ genoemd’ wordt geleverd aan overheden en opsporingsinstanties, die de technologie gebruiken om verdachten te monitoren.

Onlangs vond een cyberaanval plaats op Hacking Team waarbij in totaal 400GB aan interne data is gestolen. Deze data bevat ook een mailwisseling tussen een medewerkers van de politie Gelderland-Zuid en Hacking Team. Hierin staat te lezen dat Galileo door de politie is besproken en later contact zal worden opgenomen met Hacking Team. De Politie Oost-Nederland stelt nu dat dit verdere contact nooit heeft plaatsgevonden.

 
Meer over
Lees ook
China overheid werkt aan eigen besturingssysteem als antwoord op NSA-spionage

China overheid werkt aan eigen besturingssysteem als antwoord op NSA-spionage

De Chinese overheid werkt samen met een aantal softwarebedrijven aan een veilig besturingssysteem dat een alternatief moet worden voor Windows en Android. Het China Operating System wordt gebaseerd op Linux en is een antwoord op de vele onthullingen over spionage door inlichtingendiensten als de NSA. De ontwikkeling van het besturingssysteem staa1

'NSA kan offline systemen op kilometers afstand afluisteren'

'NSA kan offline systemen op kilometers afstand afluisteren'

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA gebruikt radiogolven om systemen die niet met internet zijn verbonden te kunnen hacken. De onthulling bewijst opnieuw dat het offline houden van systemen geen garantie is voor een veilig systeem. The New York Times meldt op basis van NSA-documenten dat het programma voor het afluisteren van offline systemen d1