Platform simuleert DDoS-aanvallen met capaciteit van ruim 100Gb/s

hacker-2300772_960_720-pixabay-hypnoart

DOSarrest Internet Security lanceert het Cyber Attack Preparation Platform (CAPP). Met behulp van dit platform kunnen bedrijven DDoS-aanvallen op hun eigen infrastructuur simuleren, wat hen helpt hun verdediging tegen dergelijke aanvallen te testen en finetunen.

DOSarrest is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het mitigeren van DDoS-aanvallen. Het bedrijf zet de kennis die het hierbij heeft opgedaan nu in voor zijn DDoS-simulatieplatform. Het bedrijf heeft verschillende soorten TCP- en HTTP-aanvallen ontwikkeld, die in veel gevallen zijn gebaseerd op aanvallen waarmee DOSarrest bij klanten te maken heeft gehad. Met het platform kunnen aanvallen met een capaciteit van ruim 100Gb/sec en 70MPPS voor bepaalde TCP volumetrische aanvallen worden uitgevoerd.

40 soorten aanvallen uit vijf regio's

In totaal kunnen 40 verschillende soorten aanvallen worden uitgevoerd, vanuit vijf verschillende regio's wereldwijd. Gebruikers kunnen hierbij de intensiteit van de aanval per bot in het botnet bepalen. Daarnaast kunnen zij de omvang van het botnet bepalen in iedere regio waar vanuit zij de aanval simuleren. Het verkeer van en naar zowel de bron als het doelwit wordt in real-time weergegeven. Ook kan worden aangegeven naar welke TCP- of HTTP-poort data moet worden verstuurd, welke omvang de verzonden pakketjes hebben en op welke specifieke URL de aanval gericht moet zijn. Het platform is voorzien van een 'kill'-knop, waarmee de aanval in enkele seconden kan worden stopgezet.n

"We gebruiken al jaren een gesimuleerd DDoS-aanvalssysteem. Onze huidige klanten en andere partijen willen dit systeem echter zelf kunnen bedienen en de resultaten met eigen ogen kunnen zien. Dit kan nu", aldus Mark Teolis, CEO van DOSarrest. Jag Bains, CTO van DOSarrest, voegt toe: "Het is interessant om te zien hoe verschillende systemen reageren op aanvallen. CAPP toont niet alleen het verkeer naar het slachtoffer, maar ook de reactie van het slachtoffer op dit verkeer." Bains wijst erop dat de hoeveelheid verkeer dat een slachtoffer terugstuurt vaak veel groter is dan de data die door een botnet naar het slachtoffer wordt gestuurd. DOSarrest meldt dat sommige aanvallen die in CAPP zijn verwerkt ervoor zorgen dat het slachtoffer twintig keer meer data verstuurd dan tijdens de aanval naar het slachtoffer wordt gestuurd. Het slachtoffer voert hiermee in feite een DDoS aanval op zijn eigen Internet Service Provider uit.

Meer over
Lees ook
Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen het perfecte lokaas voor cybercriminelen

Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen het perfecte lokaas voor cybercriminelen

De Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. Politieke partijen voeren massaal verkiezingscampagnes in aanloop naar woensdag 22 november, de dag waarop de stembureaus geopend zijn en de Nederlandse kiezers hun stem uitbrengen.

Nederlandse online shoppers lopen risico op emailfraude

Nederlandse online shoppers lopen risico op emailfraude

Proofpoint Inc., een cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert onderzoek waaruit blijkt dat 68% van de grootste Nederlandse retailers achterloopt met elementaire cybersecuritymaatregelen. De bevindingen zijn gebaseerd op een Domain-based Message Authentication, Reporting en Conformance (DMARC) analyse van de top 50 grootste Nederlandse reta1

Orange Cyberdefense: ‘Cybersecurity in het AI-tijdperk vereist proactieve aanpak’

Orange Cyberdefense: ‘Cybersecurity in het AI-tijdperk vereist proactieve aanpak’

Want wanneer zich een cyberincident voordoet - en die kans is groot - kan het juiste plan en de juiste voorbereiding de impact beperken en de veerkracht vergroten. Dat was de rode draad van Orange Cyberdefense Live 2023, een evenement dat onlangs plaatsvond in Edegem, België.