PayPal gaat betalingsverkeer vanaf iPhones laten autoriseren met vingerafdruk

apple-touchid

PayPal wil betalingsverkeer van de iPhone en iPad gaan beveiligen met behulp van vingerafdrukken. Het bedrijf wil hiervoor de vingerafdrukscanner Touch ID gaan gebruiken, die in de iPhone 5S is ingebouwd.

Dit hebben PayPal-medewerkers op Apple's developers conferentie WWDC gemeld (via Forbes). Apple introduceerde vorige week iOS 8, de opvolger van het huidige besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Het technologiebedrijf maakt hierbij gelijk bekend dat ontwikkelaars de beschikking krijgen over een API die hen in staat stelt de vingerafdrukscanner Touch ID te gebruiken in apps.

PayPal wil deze API gaan inzetten om gebruikers de mogelijkheid te geven betalingen via zijn mobiele app met een vingerafdruk te autoriseren. Dit moet het betalen via de app een stuk sneller en gebruiksvriendelijker maken. Vreemd is de stap overigens niet, aangezien PayPal sinds het voorjaar van 2014 ook ondersteuning biedt voor de vingerafdrukscanner in de Galaxy S5.

Lees ook
Succesvolle cyberincidenten vaak veroorzaakt door misbruik  monitoring- en beheersoftware

Succesvolle cyberincidenten vaak veroorzaakt door misbruik monitoring- en beheersoftware

Bijna een derde (30%) van de cyberaanvallen die in 2019 door het Kaspersky Global Emergency Response-team werden onderzocht, gebeurde via legitieme instrumenten voor beheer en administratie op afstand. Hierdoor kunnen aanvallers langer onopgemerkt blijven. Zo hadden continue cyberspionage-aanvallen en diefstal van vertrouwelijke gegevens een mediaanduur...

SailPoint en Proofpoint gaan samen de strijd aan tegen beveiligingsrisico's voor digitale werknemers

SailPoint en Proofpoint gaan samen de strijd aan tegen beveiligingsrisico's voor digitale werknemers

Meer dan 90% van de huidige bedreigingen begint met een schijnbaar onschuldige e-mail. Daarom gaan SailPoint, leider in identiteitsbeheer, en Proofpoint, een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, een samenwerking aan om de gegevens en inbox van mensen te beschermen. Als onderdeel van deze samenwerking kunnen gezamenlijke klanten nu hun...

Guardian360 over de impact van de lockdown

Guardian360 over de impact van de lockdown

Jan Martijn Broekhof, MD van Guardian360 kreeg de vraag voorgelegd of zijn business door de lockdowns en het thuiswerken de afgelopen maanden is veranderd. Voor zijn antwoord greep hij niet alleen terug op zijn ervaringen als leverancier. Meermaals verwees hij naar de feedback van zowel partners als eindklanten.