Panasonic lanceert cloud-gebaseerde surveillance-oplossing voor het mkb

panasoniccameramanagergo

Panasonic lanceert Cameramanager go!, eenvoudig te gebruiken en betaalbare surveillance-oplossing. De oplossing wordt aangeboden als clouddienst en is beschikbaar op ieder apparaat.

De service wordt exclusief aangeboden door grote telecomproviders. KPN is de eerste telecomoperator die Cameramanager go! op de markt brengen. Hierbij werkt KPN samen met Parallels Automation Partners.

Cameramanager go!

Cameramanager go! is opgebouwd uit een binnencamera die verbonden is via WiFi, een cloud storage-bundel en het cloud-gebaseerde videomanagementsysteem Cameramanager. Dit systeem is beschikbaar op allerlei soorten apparaten, zoals computers, smartphones en tablets.

De surveillance-oplossing is gerust op kleine tot middelgrote bedrijven. "Het mkb is andere spelers in de markt genegeerd gezien de hoge kosten van traditionele surveillance-oplossingen. We realiseren ons dat een eenvoudig te gebruiken en betaalbare videosurveillance, die wordt aangeboden via de cloud en beschikbaar is op ieder apparaat, mogelijkheid biedt deze ongerepte markt aan te boren", legt Rishi Lodhia, CEO Panasonic Cloud Management Services Europe, uit.

Tweede generatie

De tweede generatie van Cameramanager go! staat voor later dit jaar op de planning. Deze oplossing zal worden voorzien van een Panasonic-camera die specifiek voor cloud-gebaseerde videosurveillance is ontwikkeld.

Lees ook
Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1