Panasonic brengt business units Security en IVM onder in een nieuw bedrijf: i-PRO EMEA

Panasonic-logo

Panasonic Europe B.V. en Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU) hebben vandaag aangekondigd dat ze de Europese business units Security en Industrial Medical Vision (IMV), beide onderdeel van PSCEU, onderbrengen in een nieuw, onafhankelijk bedrijf, i-PRO EMEA B.V. (i-PRO EMEA). Dat zal zijn activiteiten officieel starten op 1 oktober 2021 en deel uitmaken van het in Japan gevestigde Panasonic i-PRO Sensing Solutions Co., Ltd. (PIPS).
 

Geschiedenis en achtergrond

De business units Security en IMV, die behoren tot Panasonics Connected Solutions Company, ontwikkelen al zo’n 60 jaar beveiligingsoplossingen en medische apparatuur. In Europa zijn ze gevestigde en vooraanstaande spelers die, voortbouwend op hun innovaties en technologische leiderspositie, hun klanten steevast uitstekende beeldkwaliteit en betrouwbare producten bieden.
 
Omdat PSCEU zijn strategische focus verlegt, besloten Panasonic en PIPS beide activiteiten onder te brengen in een nieuw bedrijf, i-PRO EMEA. De bedoeling is de nieuwe B.V. uit te breiden en de erfenis van Panasonic van de afgelopen 60 jaar als basis te gebruiken.
 

Vooruitblik

“Panasonic wist samen met zijn partners het Europees marktaandeel van Security en IMV aanzienlijk te vergroten. Ik ben echt blij met de oprichting van Security en IMV, wat enkel mogelijk was dankzij ons sterke partnernetwerk. Naarmate PSCEU zijn strategische koers begon te wijzigen als onderdeel van een mondiale verandering, zijn we beginnen zoeken naar een partnerbedrijf dat Security en IMV met succes kon voortzetten en optimaal benutten, in overeenstemming met de vereisten van de hedendaagse markt en klanten. We denken dat PIPS de beste keuze is om deze twee business units verder uit te bouwen tot bloeiende activiteiten,” zei Hiroyuki Nishiuma, Managing Director van PSCEU.
 
“We zijn zeer blij met de nieuwe i-PRO-vestiging in Europa. i-PRO EMEA is een belangrijke stap naar de verdere groei van i-PRO op mondiaal niveau,” zei Masato Nakao, Voorzitter van de Raad van Bestuur & CEO van Panasonic i-PRO Sensing Solutions Co., Ltd. "Voor onze klanten ontwikkelen en leveren we producten die talloze innovaties bevatten. Onze drijfveer is onze bedrijfsmissie, die erin bestaat de menselijke zintuigen te versterken met technologie, om kritieke momenten vast te leggen zodat professionals in de frontlinie actie kunnen ondernemen. Om de filosofie te realiseren van ‘The Power of Truth’, vervat in ons bedrijfslogo, zullen we flexibel blijven in ons denken, doortastend in onze inspanningen en oprecht in onze initiatieven.”
 
i-PRO EMEA zal zijn hoofdkantoor in Amsterdam vestigen en van start gaan op 1 oktober 2021. De zakelijke contacten blijven tijdens de overgang van Panasonic naar i-PRO EMEA bestaan, waardoor de dagelijkse activiteiten zullen verdergaan zoals gewoonlijk. 
Meer over
Lees ook
Signicat en Appsolutely bieden Salesforce-klanten identityoplossing

Signicat en Appsolutely bieden Salesforce-klanten identityoplossing

Identityexpert Signicat en Salesforce-partner Appsolutely stellen de app ‘Signicat – Identity Solutions’ beschikbaar via de Salesforce AppExchange. Organisaties die gebruikmaken van Salesforce kunnen hiermee klanten of gebruikers laten inloggen met eID’s zoals iDIN, DigiD, eHerkenning en itsme.

Webinar: Image Vulnerability Scanning voor Container Security

Webinar: Image Vulnerability Scanning voor Container Security

Steeds meer cloudomgevingen zijn gebaseerd op ‘containers’. Door het inzetten van geautomatiseerde Image Vulnerability Scanning worden kwetsbaarheden binnen deze omgevingen snel herkend. De kans op succesvolle aanvallen wordt aanzienlijk verkleind en gecontaineriseerde workloads worden beter beschermd.

Qualys introduceert zero-touch patching voor proactief herstel van kwetsbaarheden

Qualys introduceert zero-touch patching voor proactief herstel van kwetsbaarheden

Qualys, Inc. maakt vandaag bekend dat het zero-touch patching gaat integreren in Qualys Patch Management. Zero-Touch Patch zorgt ervoor dat de endpoints en servers van bedrijven proactief worden bijgewerkt zodra er patches beschikbaar zijn, wat de attack surface vermindert.