Palo Alto Networks neemt Morta Security over

Palo Alto Networks neemt Morta Security over. Morta Security is in 2012 opgericht en opereert sindsdien voornamelijk onder de radar. Het is niet bekend hoeveel Palo Alto Networks voor het beveiligingsbedrijf uit het Amerikaanse Silicon Valley heeft betaald.

Met de overname van Morta Security wil Palo Alto Networks zijn positie op de markt voor next generation beveiligingsoplossingen voor bedrijven versterken. Het team achter Morta Security treedt in dienst bij Palo Alto Networks. Deze nieuwe medewerkers brengen veel kennis over het beschermen van nationale infrastructuren en technologieën die zowel de detectie- als preventiemogelijkheden van Palo Alto Networks WildFire verbeteren.

"Het Morta team brengt waardevolle ervaringen in het verzamelen van inlichtingen over dreigingen met zich mee naar Palo Alto Networks", legt CEO van Palo Alto Networks Mark McLaughlin uit. "De technologische ontwikkelingen van het bedrijf komen sterk overeen met onze geïntegreerde, geautomatiseerde en schaalbare platformaanpak. Door de bijdrage van het Morta team zullen onze klanten dan ook profiteren van verbeteringen in de wijze waarop dreigingen worden gedetecteerd en afgeweerd".

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.