Overheidsbrede Cyberoefening en webinars 2023

f8af22e7-2ee7-4ebc-b090-74864b683e9a-280

Digitale systemen bieden onze samenleving veel kansen, maar ze brengen ook risico's met zich mee. De veiligheid in de digitale wereld is nog niet op hetzelfde niveau als in de fysieke wereld.

Om de digitale veiligheid in Nederland te verbeteren werd onlangs de Nederlandse Cybersecuritystrategie gepresenteerd. En ook in de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren is er veel aandacht voor dit thema. Want de overheid heeft de maatschappelijke taak om de kansen van digitalisering te verzilveren en tegelijkertijd de digitale veiligheid te beschermen. Cybersecurity is een essentiële randvoorwaarde voor succesvolle digitalisering.

Oefenen met cyberincidenten is een goede manier om uw organisatie voor te bereiden op een digitale crisis. Daarom nodig ik u dit jaar weer van harte uit om deel te nemen aan het Overheidsbreed Cyberprogramma. U kunt in oktober verschillende cyberwebinars volgen. Op maandag 30 oktober vindt de Overheidsbrede Cyberoefening plaats en maandag 4 december een interessante masterclass. Vorig jaar oefenden meer dan 100 organisaties simultaan mee. En ook dit jaar bieden we u deze mogelijkheid. Doet u mee? Bekijk de informatie en meld u aan.

Meer over
Lees ook
Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.