Orange ‘Mobile Threat Protection’ gaat mobiele apparaten beschermen tegen cyberaanvallen

Orange Cyberdefense en Check Point Software Technologies werken samen aan Mobile Threat Protection. Deze nieuwe dienst gaat ervoor zorgen dat multinationals hun hele bestand aan mobiele apparaten kunnen beveiligen tegen huidige en toekomstige bedreigingen.

Het aantal cyberaanvallen op mobiele telefoon is groeiende, en niemand blijft buiten schot. Tijdens werktijd maken wij steeds meer gebruik van mobiele apparaten, wat de kans op een netwerkaanval of een virus steeds verder vergroot. Uit een rapport van Dimensional Research bleek kortgeleden dat al tien organisaties te maken hebben gehad met een mobiele cyberaanval. Een nog groter gedeelte is zich waarschijnlijk niet eens bewust van het feit dat hun beveiliging al geslecht is.

Mobile Threat Protection

Mobile Threat Protection is een managed service van Orange managed service, gebaseerd op Check Point Sandblast Mobile technology. Onderdeel ervan is een eenvoudig te implementeren app die op de achtergrond van het mobiele apparaat van de gebruiker draait. Deze app detecteert bedreigingen en waarschuwt de gebruiker bij aanvallen, zonder de prestaties of batterijduur van het apparaat te verminderen. De dienst draait zowel op iOS en Android, en is niet gelimiteerd tot een specifieke aanbieder. Een admin dashboard biedt een wereldwijd overzicht van de beveiligingsstatus van het gehele mobiele bestand, en zorgt voor een gedetailleerde bedreigingsanalyse.

Mobile Threat Protection detecteert niet alleen de nieuwste generatie malware en SMS phishing, ook spoort het kwetsbaarheden op in netwerken, besturingssystemen en apps. Daarnaast beschermt het mobiele apparaten tegen een grote hoeveelheid aan aanvallen, waaronder apps die geïnfecteerd zijn door malware, man-in-the-middle aanvallen op besmette openbare Wi-Fi en Bluetooth netwerken, gaten in het besturingssysteem en de groeiende trend van het sturen van malafide links via SMS.

Orange Mobile Threat Protection kan worden gebruikt als een op zichzelf staande managed service om gevaren beter zichtbaar te maken waardoor bedrijven een passend beveiligingsbeleid kunnen adapteren. Ook kunnen zij de dienst integreren in het management van mobiele apparaten, om gevaren eerder te kunnen neutraliseren en de tijd dat zij blootgesteld zijn aan een beveiligingsrisico beperken. Onderdeel hiervan is Orange Device Management Premium, een EMM managed service die bedrijven in staat stelt mobiele implementaties te beheren en helpt het corporate databeveiligingsbeleid te implementeren door gebruik te maken van een granular compliance engine. Experts van Orange Mobile ondersteunen de beide diensten met 24/7 ondersteuning en doorlopende training, om de eindgebruiker meer bewust te maken van het veilig beheren van gevoelige gegevens.

“Omdat de aanvallen steeds geavanceerder worden en vaker voorkomen, zoeken onze klanten naar een manier waarop ze hun mobiele beveiliging kunnen dichttimmeren. Ons Mobile Threat Protection managed service biedt een makkelijk te begrijpen en te implementeren oplossing voor het beveiligen van mobiele apparaten tegen geavanceerde cyberaanvallen, zowel nu als in de toekomst”, zegt Michel Van Den Berghe, CEO van Orange Cyberdefense.

“We zijn zeer enthousiast over onze samenwerking met Orange Business Services en het niveau van cyberbeveiliging dat we hierdoor kunnen bieden aan mobiele gebruikers”, aldus Nathan Shuchami, Vice President of Emerging Products bij Check Point Software Technologies. “Als een direct resultaat van de goede relatie tussen onze twee bedrijven, geven wij bedrijven de mogelijkheid mobiele technologie te implementeren zonder dat zij bang hoeven te zijn voor gegevenslekken.“

Orange Cyberdefense is het onderdeel van Orange Group dat zich bezighoudt met het ontwikkelen en leveren van end-to-end oplossingen op het gebied van cyberbeveiliging voor multinationals. Het onderdeel bestaat uit meer dan 1.000 experts uit meer dan 7 SOCs (Security Operation Centers), 2 CyberSOCs (Cyber Security Operation Center) en 3 CERT (Computer Emergency Response Teams) op locaties en Frankrijk en verdeeld over de hele wereld.