OPTIMA beveiligt machineonderhoud en netwerken met LANCOM nieuwe security-oplossing

Lancom-Optima-202111

 

 

OPTIMA packaging group GmbH gebruikt vanaf heden een security-oplossing van LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en security-specialist, voor het onderhoud en de beveiliging op afstand van de machines en systemen van zijn klanten. Het belangrijkste onderdeel van de nieuwe oplossing is een Next Generation Firewall, die samen met OPTIMA specifiek is ontwikkeld voor industriële omgevingen. In de toekomst zal deze worden geïntegreerd in alle machines en systemen die door de multinational uit de stad Schwäbisch Hall worden geproduceerd. Verder kan de firewall ook achteraf worden ingebouwd in reeds bestaande apparatuur. Het project werd ondersteund door de systeemintegrator en technische dienstverlener Communication Systems GmbH.

Aan de basis van de nieuwe security-oplossing staat de LANCOM R&S Unified Firewall UF-T60, die op elke nieuwe OPTIMA-machine zal worden geïnstalleerd. De firewall kan worden gebruikt om machine onderhoud op afstand bij klanten te registreren, te monitoren en om het industriele netwerk individueel te segmenteren. De hardware is verstevigd met het oog op de veeleisende industriële omgevingen waarin de machines veelal worden gebruikt. Een gecodeerde VPN zorgt voor veilige communicatie en verhoogt het security-niveau van het gehele netwerk aanzienlijk. De firewall kan centraal worden bediend en via de LANCOM Management Cloud met een paar muisklikken in het netwerk van de klant worden geïntegreerd. Hierbij wordt al het dataverkeer geregistreerd en gecontroleerd.

“We hebben de oplossingen van de verschillende leveranciers onder de loep genomen en uitvoerig overleg gevoerd. Uiteindelijk kozen we voor LANCOM. Zowel LANCOM als wijzelf hebben maanden gewerkt aan de uiteindelijke oplossing. Deze samenwerking was erg veeleisend voor alle betrokkenen, maar tegelijkertijd ook erg leuk”, zegt Dr.-Ing. Benjamin Häfner, Group Leader Industrial IT bij OPTIMA.

“Samen met OPTIMA hebben wij een unieke oplossing ontwikkeld die de industriële en productiesector een security-niveau belooft dat uniek is op de markt. Vooral in een kwetsbaar gebied als het industriele netwerk, dat een directe interface vormt met het netwerk van de klant, is maximale security uiterst belangrijk”, aldus Markus Irle, Vice President Firewall & Security bij LANCOM Systems GmbH.

 

 

Meer over
Lees ook
WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging  van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard Technologies breidt zijn Firebox-lijn van firewall-appliances uit met de: T25/T25-W, T45/T45-##PoE/T45-W-PoE en T85 -PoE. Deze firewalls uit de T-serie zijn specifiek ontworpen om de prestaties te leveren die remote en gedistribueerde zakelijke omgevingen nodig hebben. Met het Unified Security Platform als basis bieden ze een uitgebreid1

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet introduceert de FortiSP5. Deze chip brengt de beveiliging aan de rand van gedistribueerde netwerken naar een hoger plan. De FortiSP5 is het resultaat van 20 jaar lange investeringen van Fortinet in ASIC-technologie en biedt aanzienlijke voordelen qua veiligheid en rekenkracht ten opzichte van traditionele CPU’s en ASIC’s voor netwerken.

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert een nieuwe hyperscale-firewalls uit de FortiGate 4800F-serie. Deze zetten nieuwe normen op het gebied van cybersecurity, schaalbaarheid, prestatievermogen en innovatie. Daarmee kunnen ze tegemoetkomen aan de behoeften van hyperscale-klanten en mobiele operators met 5G-netwerken.