Ontwikkelaars achter GnuPG starten inzamelingsactie

encryptie

De ontwikkelaars achter Gnu Privacy Guard (GnuPG), een gratis implementatie van de OpenPGP standaard, zijn een inzamelingsactie gestart. De ontwikkelaars willen per maand 15.000 tot 30.000 dollar ophalen om de ontwikkeling van GnuPG voort te kunnen zetten.

GnuPG wordt onder andere door activisten, journalisten en advocaten gebruikt om hun communicatie te beveiligen en af te schermen.Daarnaast melden de ontwikkelaars dat bijna alle gratis software-gebaseerde besturingssystemen gebruik maakt van GnuPG om de integriteit van software-updates te valideren. De organisatie kampt echter met geldgebruik en hoopt via een inzamelingsactie voldoende geld op te halen om de ontwikkeling van GnuPG voort te kunnen zetten.

De ontwikkelaars hopen donateurs te kunnen overtuigen een maandelijkse donatie te doen aan het project. Door deze terugkerende donaties willen de ontwikkelaars de ontwikkeling van GnuPG voor een langere periode zeker te stellen. Meer informatie is hier te vinden.

Meer over
Lees ook
C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder, Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie gaat voor veilig e-mailen gebruikmaken van Fenestrae Bastion 365. Met de oplossing kunnen de medewerkers van praktijk Snijder vertrouwelijke persoonsgegevens en medische informatie veilig mailen naar zorgprofessionals en patiënten middels Microsoft Office 365. Bastion 365 is de oplossing die ervoo1

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling1