OneSpan sluit zich aan bij National Cyber Security Alliance

OneSpan, aanbieder van identiteiten, digitale handtekeningen en veilige transacties, maakte vandaag bekend dat het toetreedt tot de National Cyber Security Alliance als een Champion of Data Privacy Day.

Dit jaarlijkse internationale event wil het bewustzijn over het belang van privacy en gegevensbescherming benadrukken. Als een Champion of Data Privacy Day verdedigt OneSpan niet alleen persoonlijke informatie, maar ontwikkelt het ook nieuwe technologieën om datadiefstal tegen te gaan.

Dankzij twee nieuwe en op cloud gebaseerde oplossingen van OneSpan - Intelligent Adaptive Authentication and Risk Analytics geheten - kan niet alleen data beschermd worden, maar kan het misbruik van eerder gestolen gegevens ook worden verhinderd.

Volgens het Verizon 2018 Data Breach Investigations Report is de hoofdoorzaak van datalekken de aanval tegen identiteiten. Omdat de frequentie en de ernst van datalekken steeds groeit, wil OneSpan financiële instellingen helpen hun klanten te beschermen tegen fraude. Met behulp van ID-verificatie, mobiele beveiliging, intelligente adaptieve authenticatie en risicoanalyse kunnen bekende en nieuwe vormen van fraude gedetecteerd worden.

“Wachtwoorden en persoonlijke identificatiegegevens worden steeds vaker en steeds geraffineerder aan het licht gebracht door geavanceerde en helaas steeds vaker voorkomende dataschendingen,” zegt Scott Clements, CEO van OneSpan. “Meer dan ooit is het van belang om de hele digitale klantervaring en de daarin vastgelegde gegevens te beveiligen en te beschermen door middel van een gelaagde beveiligingsaanpak. Deze aanpak helpt bij het vastleggen en analyseren van meerdere complementaire authenticatiefactoren en correlatieve gegevens om betrouwbare identiteiten, apparaten en transacties te kunnen bepalen. Op deze manier helpen wij onze wereldwijde bancaire klanten - door het moeilijker te maken voor cybercriminelen om gegevens te stelen en dus te frauderen.”