Onderzoekers vinden lek in AMAG's sleutelloze deuren

SecureWorks

Onderzoekers van SecureWorks hebben twee beveiligingslekken gevonden in de sleutelloze deurcontrollers van fabrikant AMAG.

Een van de beveiligingslekken maakte het mogelijkheid om willekeurige ID-badges toe te voegen aan de database van de deurcontroller. Dit is mogelijk omdat de encryptie in de standaard setup van de controllers niet staat ingeschakeld. Op deze manier kan er ongeautoriseerd toegang worden verkregen tot allerlei beveiligde deuren. Aanvallers kunnen zo willekeurige badge-gegevens aan het systeem toevoegen. De aanvaller kan zowel een werknemer zijn als een extern iemand die het pand in wil komen.

Het andere beveiligingslek bevindt zich in twee IP-gebaseerde deurcontrollers. Door het versturen van ongeauthenticeerde verzoeken via seriële communicatie over TCP/IP kunnen beveiligde deuren op afstand geopend en gesloten worden.

Meer informatie is te lezen in dit rapport.

Meer over
Lees ook
Metadata van telefoongesprekken blijkt eenvoudig te manipuleren

Metadata van telefoongesprekken blijkt eenvoudig te manipuleren

Telecomproviders zijn al jaren verplicht te registreren wie met wie communiceert. Opsporingsinstanties en inlichtingendiensten kunnen deze informatie gebruiken om de activiteiten van verdachten in kaart te brengen. Het blijkt echter kinderlijk eenvoudig te zijn om vervalste informatie in de databases van telecomproviders te krijgen. Dit kan er dan1

'Concrete cyberdreigingen hebben veel meer impact dan waarschuwingen'

'Concrete cyberdreigingen hebben veel meer impact dan waarschuwingen'

Directe dreigingen hebben een aanzienlijk grotere impact op gebruikers dan andere tactieken zoals waarschuwingen over kwetsbaarheden. Door tactieken van cybercriminelen te hanteren kunnen beveiligingsonderzoekers gebruikers dan ook laten schrikken en hen via deze weg motiveren hun beveiliging te verbeteren. Concrete bedreigingen hebben dus meer im1