Onderzoeker vindt beveiligingslek in beveiligingssoftware van Trend Micro

hacker4-gabor-kalman

Opnieuw heeft beveiligingsonderzoekers Tavis Ormandy van Google een beveiligingslek gevonden in beveiligingssoftware. Ditmaal gaat het om software van Trend Micro.

Ormandy kondigt zijn bevindingen aan in een tweet. Details over het lek zijn nog niet vrijgegeven. Wel is duidelijk dat het gaat om een lek in Trend Micro software waarmee willekeurige code op afstand kan worden uitgevoerd op systemen. Ormandy belooft op korte termijn meer informatie naar buiten te brengen.

De beveiligingsonderzoeker richt zijn pijlen de laatste tijd op beveiligingssoftware en vindt hierin met regelmaat kwetsbaarheden. Eerder wist Ormandy al beveiligingsgaten te vinden in software van Avast, AVG, Comodo, ESET, Kaspersky Lab en Malwarebytes. Ook in software van Trend Micro vond Ormandy eerder al een lek.

Meer over
Lees ook
HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP gaat McAfee LiveSafe service standaard wereldwijd als ‘pre-install’ meeleveren met nieuwe consumentenpc’s en zakelijke pc’s. McAfee LiveSafe is een ‘cross-device’ beveiligingsdienst die de data, identiteitsgegevens en alle pc’s, Macs, smartphones en tablets van gebruikers beschermt. “We staan aan de vooravond van een nieuw computertijdperk, wa1