Ondanks beveiligingszorgen staat steeds meer bedrijfsinformatie in de cloud

CloudComputing

CIO's maken zich nog steeds zorgen over beveiliging als het gaat om cloud computing. Dit houdt hen echter niet tegen steeds meer organisatorische bedrijfsinformatie naar de cloud te verhuizen. Ook wordt steeds vaker gebruikt gemaakt van de private cloud en Software-as-a-Service (SaaS).

Meer dan 70 procent van de CIO's en andere leidinggevenden in de IT stelt dat zorgen over de beveiliging het voornaamste obstakel bij het implementeren van cloudgebaseerde strategieën in hun organisaties. Leidinggevenden maken zich ook zorgen over informatiebeheer (45 procent van de ondervraagden) en het voldoen aan de hoge maatstaven van het bedrijfsleven (42 procent).

Ondanks deze obstakels geeft meer dan 50 procent van de senior-level IT-leidinggevenden bij organisaties met meer dan 1000 werknemers aan dat ze minimaal één applicatie of een deel van de IT-infrastructuur van de organisatie in de cloud hebben staan. Deze leidinggevenden geven ook aan dat ongeveer 26 procent van hun bedrijfsinformatie momenteel in een private cloudomgeving staat en dat ze verwachten dat dit percentage in de komende 18 maanden zal groeien tot 32 procent.

Lees ook
Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault introduceert Commvault Cloud

Commvault, aanbieder van oplossingen die databescherming en cyberweerbaarheid naar hybride clouds brengen, introduceert vandaag Commvault Cloud, powered by Metallic AI. Met dit unieke platform kunnen IT- en security-teams de cyberweerbaarheid van hun organisatie ingrijpend verbeteren in een tijd waarin hacks en ransomware-aanvallen aan de orde van1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.