Olympiastadion Berlijn kiest Extreme Networks voor Wi-Fi-oplossingen

Extreme-Networks-280210

Extreme Networks, is geselecteerd als de officiële leverancier van Wi-Fi-oplossingen voor het historische Olympiastadion in Berlijn. In samenwerking met zijn partner PKN Datenkommunikations GmbH (PKN), en ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap voetbal van 2024 (EURO 2024), implementeert Extreme een high-performance Wi-Fi 6-netwerk. Het netwerk voldoet aan de strenge eisen van de Union of European Football Associations (UEFA) op het vlak van venue- en netwerkinfrastructuur. 
 
Het Olympiastadion Berlijn is een van de grootste stadions in Duitsland voor Europese voetbalwedstrijden en een van de meest prestigieuze en veelzijdige venues voor sport- en entertainmentevents. De Wi-Fi 6-implementatie van Extreme is een van de eerste en grootste implementaties van openbare Wi-Fi 6 in een Europees stadion. Dankzij Wi-Fi 6 kan het stadion de komende jaren voldoen aan de meest veeleisende connectiviteitsbehoeften van toeschouwers, medewerkers en media, aanwezig bij voetbaltoernooien, concerten en internationale sportevents. Daarnaast ondersteunt de oplossing bedrijfskritische activiteiten en back-of-house-systemen. 
 

Belangrijkste voordelen:

  • High-performance Wi-Fi voor een betere fanervaring: Met ExtremeSwitching™ en meer dan duizend ExtremeWireless™-accesspoints verspreid over het stadion en de directe omgeving, voorziet Olympiastadion Berlijn in een naadloze, veilige Wi-Fi-verbinding. Daarnaast biedt het stadion sterkere verbindingen voor realtime delen op social media, videostreaming en gebruik van mobiele apps, inclusief point-of-sale-applicaties en mobiele tickets.
  • Veilige, schaalbare connectiviteit: Extreme Fabric Connect™, een krachtige en flexibele oplossing voor het ontwerpen, bouwen, beheren en troubleshooten van netwerken, biedt een eenvoudige en flexibele manier voor IT om nieuwe diensten uit te rollen. Dit omvat de automatische configuratie van nieuwe accesspoints en de mogelijkheid om het netwerk te segmenteren om de ervaring van zakelijke gebruikers en fans te beveiligen. ExtremeGuest-onboarding- en -analyticssoftware bieden toeschouwers naadloze toegang tot gasten-Wi-Fi-diensten met een eenvoudig inlogproces en ingebouwde socialmedia-integraties.
  • Vereenvoudigd netwerkbeheer en -onderhoud: Extreme on-premises beheersoftware helpt Olympiastadion Berlijn om zijn infrastructuur te beheren via één geïntegreerd overzicht voor gevirtualiseerde en cloud-omgevingen. De software voorziet het IT-team zo van volledig inzicht in het netwerk en vereenvoudigt het proces voor het uitrollen, schalen en beheren van diensten, voor meer uptime.
  • Realtime inzichten en analytics: ExtremeAnalytics™-software voorziet in fijnmazig inzicht in hoe gebruikers, apparaten en applicaties omgaan met het Wi-Fi-netwerk. Toegang tot zulke essentiële bezoekersdata helpt het stadion om waardevolle gebruiksinzichten te verzamelen en netwerkmogelijkheden te optimaliseren om de ervaringen voor toeschouwers en medewerkers naar een hoger niveau te tillen. 
Meer over
Lees ook
Qualys breidt cloud platform uit met Custom Assessment and Remediation

Qualys breidt cloud platform uit met Custom Assessment and Remediation

Qualys introduceert Custom Assessment and Remediation, een oplossing die het Qualys Cloud Platform openstelt zodat securityspecialisten toegang hebben tot aangepaste scripts die zij kunnen integreren met andere Qualys-oplossingen. Dit leidt tot kortere reactietijden omdat beveiligingsteams zelf taken kunnen beheren, maatwerkapplicaties kunnen beve1

Hybride werken: geef medewerkers de juiste verbinding en houd ze aan boord

Hybride werken: geef medewerkers de juiste verbinding en houd ze aan boord

Dikke kans dat je deze blog post niet op kantoor leest. Hybride werken is een blijvertje. Kortgeleden presenteerden tech-analisten van CCS Insights een onderzoek over wat personeel vindt van thuiswerken, over de toekomst van hybride werkplekken en over de gevolgen voor bedrijven die zich hier niet op voorbereiden. Het is zorgelijk dat sommige bedr1

Waarom heb ik een Microsoft Office 365 Back-up nodig?

Mocht je het nog niet weten, Microsoft is niet verantwoordelijk voor het beschermen van de gegevens die jij binnen Microsoft Office 365 bewaart.