Nuvias Europese distributeur voor ColorTokens Cybersecurity Solutions

ColorTokens, leverancier van een beveiligingsplatform gebaseerd op een Zero Trust-aanpak, heeft de Nuvias Group aangesteld als hun EMEA distributie partner. ColorTokens is specialist op het gebied van cloud-gebaseerde zero-trust beveiliging en biedt wereldwijde, en lokaal werkende ondernemingen een proactieve manier voor het beveiligen van cloud diensten, lokale netwerken, dynamische applicaties, endpoints en gebruikers.

pixabay-security-1202344_960_720

Via het Spectrum Platform levert ColorTokens producten en diensten die bedrijven helpen hun digitale beveiliging nauwkeurig te beoordelen en drastisch te verbeteren.

Zero Trust (ZT) is geen product of een verzameling van services, het is een framework benadering van cyberbeveiliging. Bij de conventionele aanpak van beveiliging wordt er vanuit gegaan dat alles binnen de beveiligde omgeving te vertrouwen is. ZT vertrouwt niet automatisch iemand of iets binnen of buiten de beveiligde omgeving. Verificatie is vereist van elke persoon, elk apparaat, dat probeert verbinding te maken met de applicaties en systemen van de organisatie voordat toegang wordt verleend. Deze aanpak wordt mogelijk gemaakt door een veelvoud aan technologieën zoals strong identity (IAM, PAM), multi-factor authenticatie, vertrouwde endpoints, netwerksegmentatie, toegangscontroles en gebruikerskenmerken om de toegang tot gevoelige gegevens en systemen te compartimenteren en te reguleren.

De wereldwijde Zero Trust Security markt zal naar verwachting een jaarlijkse groei van 15,4% laten zien om in 2025 een waarde van 32,15 miljard dollar te bereiken.

Hoewel Zero Trust-architectuur al een paar jaar bestaat, is het nog niet algemeen bekend. Zero Trust wint aan kracht nu bedrijven hun digitaliseringsstrategieën uitbreiden en de noodzaak zien om hun beveiliging opnieuw te ontwerpen. Zero Trust is nog steeds een markt voor de ‘early adopters’. Met ColorTokens heeft Nuvias de mogelijkheid om een ‘thought leadership’ positie in te nemen in een uniek segment van cybersecurity.