NTT Security introduceert Web Security as a Service (WSaaS) 

NTT Security, het gespecialiseerde securitybedrijf van NTT Group, gaat in samenwerking met Symantec Corporation zijn eerste gezamenlijke service leveren. In april kondigde NTT Security al het voornemen aan om een strategisch partnerschap te sluiten. Nu integreert het Symantec’s cloudsecurityservice met zijn eigen versterkte threat intelligence en biedt het Web Security as a Service (WSaaS).  

NTT Security WSaaS is de eerste service die wordt aangeboden via het partnershipprogramma. Het programma werd in het leven geroepen ter ondersteuning van websecurityservices voor klanten in de cloud, op mobile devices en on-premise, en maakt deel uit van NTT Security’s Global Managed Security Services. NTT Security heeft verschillende technologieën ontwikkeld om via het programma meer hoogwaardige cloudsecurityservices aan te kunnen bieden.

De nieuwe service biedt realtime threat intelligence, -analyse en -bescherming, alsook het beheer en de securitymonitoring van websecurity-oplossingen in de cloud. De service is ontworpen om algemene securityrisico’s te verlagen, de impact van securitydreigingen te minimaliseren en klanten te helpen te voldoen aan compliance-vereisten. Daarnaast hebben klanten meer tijd om zich te focussen op de tijdige levering van hogere kwaliteit, veilige IT-diensten voor hun organisatie, omdat ze zich niet meer hoeven bezig te houden met realtime netwerk- en devicemonitoring, geavanceerde security-analyse en securitymanagement.

WSaaS biedt standaard risicoscores op basis van threat intelligence van zowel Symantec als NTT Security. Met die risicoscores is het beter mogelijk om scherpere securityanalyses en snellere implementatie te bieden op basis van zowel agent- als agentless-mogelijkheden. NTT Security beheert op holistische wijze logs van websecurityservices en on-premise security-applicaties, zoals Proxy, Firewall, Intrusion Prevention System en Intrusion Detection System en Sandbox voor geavanceerde, goed afgestemde analyse. WSaaS wordt aangeboden via NTT Security’s best-of-breed platform voor wereldwijde managed security services, waardoor overal ter wereld toegang wordt geboden tot dezelfde hoge kwaliteit securityservices.

Kazu Yozawa, Chief Technology Officer van NTT Security: “De gezamenlijke service is een belangrijke stap voor de vermindering van securitycomplexiteit en helpt de digitale transformatie van onze klanten voor wat betreft hun cloud-journey te versnellen. WSaaS biedt handige cloudsecurityservices met geavanceerde dreigingsdetectie en -respons. Cloudsecurityservices bieden eenvoud en zorgen snel voor veilige internettoegang. Dezelfde controls en securitypolicy’s zijn toe te passen op gedistribueerde locaties, waardoor alle aspecten van moderne bedrijven zijn gedekt, van cloud en mobile tot on-premise.”

Greg Clark, CEO van Symantec: “De cloud biedt voor organisaties een grote kans, maar brengt ook een nieuwe set security- en compliance-risico’s met zich mee. Symantec heeft ruim geïnvesteerd in innovaties en integraties van CASB, netwerksecurityproxy’s en endpointoplossingen om deze clouduitdagingen te tackelen. We zijn trots om samen te werken met NTT Security en deze innovaties aan onze gezamenlijke klanten aan te bieden.”

NTT Security zal nieuwe, state-of-the-art oplossingen blijven ontwikkelen, waarbij het ook gebruikmaakt van de cloud-sandbox en Cloud Access Security Broker-service (CASB) van Symantec. Beide oplossingen komen in de toekomst beschikbaar.